Nieuws

Een buitenkans voor vrijwilligers

ARCHIEF: Dinsdag 7 februari 2012 HEILOO - Stichting De Buitenkans heeft de programmering voor dit jaar rond, ondermeer staat voor de Kunst6daagse een fotoexpositie met het thema Dromen op stapel. Men zoekt vrijwilligers die willen helpen.

Door het organiseren en ondersteunen van projecten of beeldvormingsactiviteiten maakt stichting De Buitenkans ‘de onbekendheid’ van geestelijke gezondheidsproblemen bespreekbaar. Mensen met geestelijke gezondheidsproblemen moeten maatschappelijke rollen kunnen behouden. Zowel op individueel alsook op samenlevingsniveau.

Activiteiten
Voor 2012 staan er verschillende activiteiten op stapel. Het moestuinproject met basisschool De Meander wordt voortgezet. Leerlingen en cliënten onderhouden ongeveer 40 moestuinen. Maar ook zijn er weer filmvoorstellingen, tentoonstellingen, muziekbijeenkomsten en wokshops samen met kunstenaars.

"Het afgelopen jaar was de belangstelling voor de filmavonden zeer goed", meldt Nico Adrichem van de stichting. "Met name de gesprekken, na afloop van de film, tussen de bezoekers en de ervaringwerkers leveren een bijdrage aan andere beeldvorming over de psychiatrie."

Onverwacht groot is ook de belangstelling voor de tentoonstellingen. Nico: "Werken van reguliere kustenaars en cliëntkunstenaars op gelijkwaardige tentoongesteld maken indruk. De animo om te exposeren is groot."

Kunst6daagse
De tentoonstellingscommissie, bestaande uit vrijwilligers, heeft de programmering van de galarie Buitenkans voor 2012 rond. In juni gaat de Trog met het fotoproject dromen onderdeel uit maken van de Kunst6daagse. "Op korte termijn gaat de projectgroep een oproep plaatsen om mensen uit te nodigen om mee te doen aan het project. Iedereen kan een foto met het onderwerp dromen inzenden."

Vrijwilliger worden
Vrijwilligers van De Buitenkans leveren samen met de cliënten een belangrijke bijdrage bij het opzetten en onderhouden van activiteiten. De Buitenkans start begin maart met professionele trainingen. Mensen die belangstelling hebben om als vrijwilliger tijdelijk of voor langere termijn actief te zijn kunnen dat via de website aangeven.

De Buitenkans bekostigt de activiteiten met subsidies van fondsen, giften of sponsors. Particulieren of bedrijven kunnen respectievelijk ambassadeur of steunpilaar zijn. De stichting heeft een Anbi-nummer, giften zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie over De Buitenkans kunt u kijken op www.de-buitenkans.org

Dinsdag 7 februari 2012 − bron: Stichting De Buitenkans

2015-07-29 Verhalenfestival en creativiteit bij De Buitenkans
2014-05-29 Verhalenfestival op Kunst6daagse
2014-02-27 Fotoproject voor Kunst6daagse
2014-02-05 Krasse knarren exposeren in De Trog
2014-01-16 Vrijwilligersmarkt met 150 vacatures
2013-12-15 Buurttuin krijgt bijdrage Rabobank
2013-12-11 Kerstbomen bij Kwekerij Buitenkans
2013-09-27 Gratis kaarten voor ZOT! locatietheater
2013-06-19 Kunst6daagse op Willibrordus terrein

Meer nieuws met buitenkans


Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan