Nieuws

Veel passie bij De Loocatie

ARCHIEF: Dinsdag 7 februari 2012 HEILOO - Culinair recensent Jurriaan Geldermans van het Noordhollands Dagblad heeft restaurant De Loocatie bezocht. Het restaurant wordt geroemd om de pure passie voor het koken.

Tekenend is het voorbeeld dat wordt genoemd: sterrenrestaurant Librije's Zusje in Zwolle. "Met hoeveel plezier en passie al die mensen nu werken spat van de menukaart van De Loocatie af. Letterlijk álles wordt zelf bereid, waarbij de beste ingrediënten voorbij komen", meent de recensent.

Geldermans: "Al die liefde proef je. Neem een viergangenmenu (39 euro) en doe je tegoed aan een terrine van gekonfijt konijn. Dankzij de simpele toevoeging van appel aan de rulle terrine, heb je meteen een smaakbommetje: zoet-hartig van het vlees en een fris zuurtje met heel lichte bitters van de appel."

"Prachtig is ook de grote deegenvelop gevuld met ricotta en spinazie, gevangen in tweekleurig schuim: rood van een kreeftenbisque en groen van waterkers. Op zich al een galerij aan smaken, maar er gaan ook nog eens twee op de bakplaat gegaarde coquilles St. Jacques bij. Wow."

Bij de kalfslende: "De toon van het vlees wordt extra aangezet door gemarineerde shiitake en een stevige madeirasaus. Dat alles kan nog door gewone stervelingen worden gecreëerd, maar de toevoeging van een crème van andijvie en spinazie maakt de creatie echt goddelijk."

Na het dessert trekt de recensent zijn conclusie: "Hier wil ik wel veertien uur per dag zitten. En dan tel ik geen overuren!" Het restaurant krijgt een 9, waarbij de keuken zelfs met een 9,5 wordt beoordeeld.

Dinsdag 7 februari 2012 − bron: Noordhollands Dagblad

2015-01-14 Ik winkel in Heiloo prijsuitreiking
2014-09-12 Monumentaal weekend voor de deur
2014-09-10 Monumentale groenten ‘op locatie’
2014-09-03 Loocals in Winkelhof 't Loo
2014-08-31 Pakhuis open met monumentenweekend
2014-03-21 Veiling bij voetbalvereniging HSV
2014-02-10 Gekke groentes bij De Loocatie
2013-10-31 
2013-10-01 

Meer nieuws met loocatie


Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: HSV Heiloo
bron: HSV Heiloo
Bron: Barend
bron: Barend
Bron: AnnettevanRuitenburg
bron: AnnettevanRuitenburg