Nieuws

Matilde Haan wint voorleeswedstrijd

ARCHIEF: Donderdag 16 februari 2012 HEILOO - Afgelopen maandagmiddag werd de voorronde van de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden in de bibliotheek. Negen kinderen deden mee voor een plek in de kwartfinale in maart.

Deelnemers waren de beste voorlezers van de basisscholen: Huub Ooijevaar van De Duif, Annet Mulder van De Zuidwester, Jessica de Jong van de Meander, Tom van Beekhoff van de Springschans Centrum, Suzanne de Boer van de Benedictusschool, Isa Blom van de Paulusschool, Isolde Rexhauser van de Springschans Oost, Melissa Out van de Willibrordschool en Matilde Haan van de St. Radboud.

Hoog niveau
De gezellige middag werd aan elkaar gepraat door theatermaker en kinderboekenschrijver Geert van Diepen. De jury bestond uit de voorzitter van het bestuur van de bibliotheek Lourens ten Wolde, leerkracht Nederlands Joop Meijer en journaliste Marjolein Eykman.

Het niveau van de voorlezers lag net als voorgaande jaren weer erg hoog. De jury had daarom een moeilijke taak om de winnaar uit te kiezen. De beste voorlezer was Matilde Haan, die voorlas uit het boek De Heksen van Roald Dahl. Matilde is de voorleeskampioen van Heiloo en gaat door naar de regionale finale, die in maart in Harenkarspel plaatsvindt.

Kampioen
De St. Radboudschool heeft een naam hoog te houden in het voorlezen. Oud-leerlinge Valerie Oosterwijk won in 2010 van iedereen en werd voorleeskampioen van Nederland. Valerie heeft Matilde vooraf nog wat tips gegeven. "Ze mag nu door naar de regionale voorleesronde in Harenkarspel. We zijn al supertrots en wensen haar enorm veel succes", jubelt de schoolleiding.

Donderdag 16 februari 2012 − bron: Lief Langedijk

2015-02-10 Dewi Dijkstra wint voorleeswedstrijd Heiloo
2014-06-05 Kinderjury: Heksje Lily & Cupcakeclub
2014-02-18 Meander en Zuidwester winnen voorlezen
2013-10-29 Kinderboeken schrijven kun je leren
2013-02-12 Voorleeskampioen weer van Radboudschool
2012-11-14 Kinderboeken voor dyslexie
2012-02-16 Matilde Haan wint voorleeswedstrijd
2011-03-26 Romeyn juryvoorzitter Cultuurprijs
2011-02-15 Floor Mulder wint voorleeswedstrijd

Meer nieuws met voorleeswedstrijd


Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: De Paulusschool
bron: De Paulusschool
Bron: Marieke Ooijevaar
bron: Marieke Ooijevaar
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo