Nieuws

Scouting collecteert voor buitenspelen

ARCHIEF: Zondag 4 maart 2012 HEILOO - Scouts van Scouting Victorie gaan deze week langs de deuren om te collecteren voor de stichting Jantje Beton. Met de opbrengsten zal men het buitenspelen stimuleren.

Jantje Beton wil dat kinderen vrij buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Verstoppertje spelen, kliederen met water, hutten bouwen, stoepranden. Maar vaak is er geen plek, is de speelplek slecht bereikbaar of prikkelt deze de fantasie niet. Jantje Beton bedenkt, financiert en organiseert daarom projecten die vrij buitenspelen mogelijk maken.

Buitenspelen is cool
Ook binnen Scouting Victorie kunnen kinderen hun hart ophalen en lekker buiten, in teamverband, de wereld om zich heen ontdekken. "Zeilen, kamperen, elke week een gaaf spel en speurtochten door het bos zijn voorbeelden hiervan", meldt de scouting.

"In deze tijd van televisie, internet en het spelen van games is het belangrijk dat jongeren ontdekken hoe cool het is om samen buiten iets leuks te ondernemen. Daarom zetten de scouts zich graag in om deze week te collecteren voor het goede doel."

Nieuwe materialen
Van de opbrengst van deze collecte gaat de helft naar Jantje Beton, de andere helft is voor de scouting. De waterscouts krijgen potten verf om hun zeilboten klaar te maken voor het komend vaarseizoen. Voor de welpen zullen nieuwe spelmaterialen aangeschaft worden.

Zondag 4 maart 2012 − bron: Scouting Victorie

2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmomentÂ’
2018-04-25 Scouting Victorie genomineerd voor WeCycle actie
2016-12-31 Jongens bestoken voorbijgangers met zwaar vuurwerk
2015-09-10 Waterdag in Bergen, Castricum en Heiloo op 20 september
2014-06-15 Bijzondere fietstocht op Waterdag
2014-06-06 Geen kostendekkende huren
2013-10-19 Scouting Victorie zoekt stoere bevers
2013-10-07 Hogere huur, hogere contributie
2013-10-05 Mees Bakker speler van de maand

Meer nieuws met scouting buitenspelen


Bron: Addy van Baar
bron: Addy van Baar
Bron: Scouting Rurik
bron: Scouting Rurik
Bron: Scouting Rurik
bron: Scouting Rurik
Bron: Marjolijn peters
bron: Marjolijn peters