Nieuws

ARCHIEF: Donderdag 8 maart 2012 HEILOO - Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot 6 jaar waarbij FUN in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is. Funkey wordt gegeven bij Hockeyvereniging de Terriërs.

Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. De basis wordt gevormd door een (vernieuwde) lesmap vol leuke oefeningen en trainingsvormen. Men gebruikt verschillende materialen zoals lintjes, hesjes, hoepels, pionnen, banken, zachte ballen en een (knots)hockeyset.

Opbouw
Iedere les heeft een duur van ongeveer een uur inclusief een warming-up en afsluiting. Alle lessen beginnen met een warming-up van ongeveer 5 minuten. De warming-up is er op gericht om de kinderen veel te laten rennen in de vorm van loop- en tikspelletjes zoals overlopertje en hazentikkertje.

De kinderen worden in groepjes verdeeld, zo mogelijk naar leeftijd en Funkey- of andere sportervaring. Vervolgens rouleren de groepjes ieder kwartier naar een andere oefening, dit mede om de aandacht vast te houden. Iedere les eindigen we met een glaasje limonade en een snoepje.

Begeleiding
De trainingen worden gegeven door diverse jonge maar ervaren trainers, en één oudere trainer. De trainers zijn stagiaires van het voortgezet onderwijs (maatschappelijke stage), sportstudenten of jeugdige hockeytrainers van de club. Voor de ouders/verzorgers staat een kop koffie of een kopje thee klaar. In het clubhuis is altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wanneer
Funkey vindt plaats op zondagochtend van 10 tot 11 uur. Op zondag 18 maart aanstaande begint men met een inlooptraining. De reguliere Funkey trainingen beginnen vanaf zondag 25 maart en duren 10 weken, ook tijdens vakanties en speciale weekenden. Voor meer informatie kunt u mailen naar funkey@hvdeterriers.nl

Funkey groepsfoto (bron: De Terriers)

Donderdag 8 maart 2012 − bron: HV De Terriërs

2020-02-26 Sporten op het schoolplein
2016-12-06 Terriers wil de lange weg terug inslaan
2016-10-30 Terriers loopt tegen zuur verlies in Rotterdam op
2016-10-27 Verdriet over verlaten Terriers staat voor hockeyster Lise Donkersloot stap omhoog niet in de weg
2016-10-24 Terriers lukt het om ook slechte duels te winnen
2016-09-12 Nijmegen komt te vroeg voor ’Terriers in opbouw’
2016-09-07 Veel wijzigingen bij hockeyteams AMHC en Terriers
2016-07-17 Terriers drie keer voor de competitie naar Nijmegen
2016-05-11 Laura Hakvoort: ’Een vreemde gewaarwording’

Meer nieuws met hockey funkey


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: sport2000johanjansen
bron: sport2000johanjansen
Bron: sporthuisjohanjansen
bron: sporthuisjohanjansen
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online