Nieuws

Taart voor alle leraren

ARCHIEF: Donderdag 15 maart 2012 HEILOO - Op de Dag van de Leerplicht brengen wethouder jeugdbeleid Hero Veger en leerplichtambtenaar Marjon Kro een taart naar basisschool De Duif. Alle basisscholen ontvangen vandaag een taart.

Het is de negende keer dat de landelijke Dag van de Leerplicht plaatsvindt. Op deze dag vragen het ministerie van Onderwijs en Ingrado (de landelijke brancheorganisatie voor leerplicht en voortijdig schoolverlaten) aandacht voor het recht op onderwijs dat iedereen in Nederland heeft.

Feest
Het thema van de Dag van de Leerplicht is: School? Ik maak mijn verhaal af! Jij ook? In Heiloo ziet men het recht op onderwijs voor kinderen en jongeren in Nederland als een feest en heeft de slogan enigszins aangepast naar School is een feestje!

Taart
Hero Veger geeft de taart aan de juffen en meesters, omdat zij het recht op onderwijs mogelijk maken. Ze motiveren, steunen en stimuleren leerlingen dagelijks om zich te ontwikkelen. Hij wil ze hiervoor bedanken met taart en aanmoedigen om dit in de toekomst te blijven doen. Ook bij alle andere scholen in Heiloo wordt taart bezorgd.

Lastig
"Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, hebben zij nu eenmaal veel betere kansen op goede en leuke baan", weet de gemeente. "Dit klinkt eenvoudig en logisch, je school afmaken en een diploma halen. Maar vaak genoeg moet er ontzettend hard gewerkt worden voor een diploma en zijn er omstandigheden die het erg lastig maken."

Folder
De gemeente Heiloo heeft vorig jaar een folder gemaakt over leerplicht en verlof. In deze folder staat wat leerplicht betekent, wanneer leerplicht begint en eindigt, wat een leerplichtambtenaar doet en in welke situaties kinderen verlof kunnen krijgen. De folder kunnen mensen op school krijgen of ophalen in het gemeentehuis.

Link: ook online te bestellen, zo'n heerlijke taart of gezellig doosje gebak

Donderdag 15 maart 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2024-02-09 Opgepakte ontuchtverdachte in Heiloo eerder gestraft voor betasten kinderen.
2024-01-30 Heiloo opgeschrikt door ontuchtpleger op schoolplein.
2024-01-29 Man aangehouden op verdenking ontucht
2024-01-17 Cultuurkoppels zoals De Beun met de Muziekschool?
2024-01-11 Inzamelingsactie voor Voedselbank op kindcentrum De Duif
2023-12-22 Trefpunt, Muziekschool en bieb krijgen toch compensatie
2023-10-13 Niet minder, maar juist meer leerlingen verwacht in Heiloo.
2023-07-10 ’Eugène is nooit boos.
2023-06-08 Veiliger oversteken fietsers Vennewatersweg

Meer nieuws met school leerling leerplicht


Bron: Gijs Nolet
bron: Gijs Nolet
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Marieke Ooijevaar
bron: Marieke Ooijevaar
Bron: Johan Steenhoek
bron: Johan Steenhoek