Nieuws

Glasvezel internet voor heel Heiloo

ARCHIEF: Maandag 16 april 2012 HEILOO - De gemeente Heiloo moet bezuinigen en er is weinig tot geen ruimte om leuke dingen te doen. Maar wethouder Hero Veger signaleert toch een positieve ontwikkeling: supersnel internet in Heiloo.

Bijna iedereen heeft thuis internet en dat verandert de communicatie in een razendsnel tempo. Het idee dat YouTube en Skype nog niet bestonden, is voor veel mensen ondenkbaar. Tegenwoordig maken veel mensen, jong en oud, gebruik van de sociale media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

Ontwikkelingen
"Vooral de laatste jaren lijkt het wel of de ontwikkelingen nog meer versnellen. Nog maar twee jaar geleden werd door Apple de iPad geïntroduceerd en nu worden deze tablets al gebruikt in de hogere groepen van het basisonderwijs", weet de wethouder.

Glasvezel
De meeste netwerken om te communiceren via internet lopen nog via kopernetwerken en die kunnen maar een beperkte hoeveelheid data verwerken. De oplossing is glasvezel: snellere verbindingen, televisiebeelden van perfecte kwaliteit en veel meer toepassingen. Bovendien wordt thuiswerken gemakkelijker.

Reggefiber
Als één van de eerste gemeenten in de kop van Noord Holland worden onze woningen voorzien van glasvezel. Het bedrijf Reggefiber gaat binnenkort inventariseren of er in Heiloo voldoende belangstelling is voor glasvezel.

"Als het blijkt dat er voldoende vraag is wordt in heel Heiloo een nieuw netwerk aangelegd. Het is goed voor de werkgelegenheid en economie wanneer een bedrijf voor vele miljoenen in onze gemeente durft te investeren", aldus Veger.

Update: de gemeente spreekt van een unicum in een persbericht mediabericht.

Maandag 16 april 2012 − bron: CDA Heiloo

2017-05-04 Noord-Holland loopt achter met aanleg glasvezelinternet
2014-04-17 Ook waterleiding lek in Plan Oost
2014-02-19 Thuis in de toekomst-winkel open
2013-12-29 Lancering Thuis in de Toekomst
2013-12-28 3D printen in tent op Looplein
2013-12-17 Ondernemers in de glasvezeltent
2013-11-27 Glasvezel klaar met Oud en Nieuw
2013-03-16 War Child steunen met glasvezel
2013-02-18 Taart voor initiator van glasvezel

Meer nieuws met glasvezel


Bron: House
bron: House
Bron: Martijn Mol
bron: Martijn Mol
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: tommyhoorn
bron: tommyhoorn