Nieuws

Open Huis bij Muziek- & Dansschool Heiloo

ARCHIEF: Woensdag 6 juni 2012 HEILOO - Zaterdag 9 juni aanstaande houdt Muziek- & Dansschool een Open Huis. Er valt die dag van alles te horen, te zien maar vooral ook te doen.

In de leslokalen zullen docenten samen met leerlingen de verschillende instrumenten demonstreren. "Er is gelegenheid om een instrument te proberen en er wordt informatie gegeven. Het is mogelijk om direct een inschrijfformulier in te vullen", laat de muziekschool weten.

Meerdere podia
Op twee podia zal een veelzijdig programma geboden worden met afwisselend muziek en dans. Op het binnenpodium zullen solisten op diverse instrumenten hun vaardigheden en speelplezier demonstreren. Daarnaast treden ondermeer een klarinetensemble o.l.v. Madelon Kooij en een koperensemble o.l.v. Simon Boerke.

Ook de dans ontbreekt niet. Onder leiding van Mena Leïla en Iyon van Brummelen laten groepen enthousiaste kinderen zien hoe leuk het is om samen te dansen. U ziet werelddans van de Young Colours en een spetterende demonstratie Streetdance. Op het buitenpodium hoort u de melodieuze pop van de Opportunities en de Screwed Crowd en de meer stevige rock van Zanddijk 66 en de Plattelandsjongens.

Instrumentafette
Maar er valt ook veel zelf te doen. Voor kinderen die hun muzikale carrière nog moeten beginnen, zijn er inlooplessen voor kleuters en peuters. Er is ook een spannende tocht door de school: de Instrumentafette. Ze zullen de verschillende instrumenten vinden en de gelegenheid krijgen ze uit te proberen. Als ze op álle instrumenten een opdrachtje gedaan hebben wacht er een leuke attentie.

Workshops
Voor de slagwerkfanaten is er een percussieworkshop o.l.v. slagwerkdocent Rob van der Sterren. In het PopLab geeft gitaardocent Edwin Ligteringen een workshop waarbij net als vorig jaar een stevig potje muziek te horen zal zijn. Ook de Jazzworkshop ontbreekt niet: onder de bezielende leiding van Thomas Hans wordt het lekker improviseren en swingen.

"Pak je instrument en kom naar de muziekschool. Het Open Huis wordt afgesloten met een spetterend optreden van docenten. De moeite waard dus om tot het einde te blijven", weet de muziekschool. Op zaterdag 9 juni 2012 gaan de deuren van de Muziek- & Dansschool aan Het Veld 1 om 11.00 uur open. Het evenement duurt tot 14.00 uur.

Woensdag 6 juni 2012 − bron: Muziek- en Dansschool Heiloo

2021-12-18 De muziekschool wordt mooier en groter, maar wie gaat die 1,3 miljoen betalen?
2015-06-25 Grote klap voor muziekschool en bieb Heiloo
2014-12-06 Forse huurverhogingen in Heiloo
2014-11-05 Geen genade voor bieb en muziekschool
2014-11-04 Bibliotheek en Muziekschool in zwaar vaarwater
2014-10-28 Protestmars voor Bibliotheek en Dans- en Muziekschool Heiloo
2014-09-09 Subsidie voor sociale marktplaats
2014-06-06 Geen kostendekkende huren
2014-04-22 Lion King Musical op muziekschool

Meer nieuws met muziekschool


Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: OBS De Springschans
bron: OBS De Springschans
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid