Nieuws

Grote belangstelling voor glasvezel in Heiloo

ARCHIEF: Vrijdag 8 juni 2012 HEILOO - De belangstelling onder de inwoners van Heiloo voor glasvezel blijkt groot. Veel mensen kwamen af op de informatieavonden en de opening van de glasvezelwinkel werd druk bezocht.


Vorige week organiseerde Reggefiber in samenwerking met de serviceproviders Concepts, KPN, Lijbrandt, Solcon, Telfort, Vodafone, Wisper en XS4ALL een drietal informatieavonden op verschillende locaties in Heiloo.

Vragen over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel en het aanbod van de serviceproviders werden tijdens deze informatieavonden beantwoord. De informatieavonden trokken veel meer bezoekers dan verwacht. In totaal lieten ruim 700 personen zich informeren.

Glasvezel komt als 30% ervoor kiest
De aanleg van glasvezel vraagt enorme investeringen. Daarom wordt het in eerste instantie aangelegd in gemeenten waar bewoners het graag zien komen. Kiest tenminste 30% van de huishoudens in Heiloo vóór 16 september 2012 een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders, dan wordt daadwerkelijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk gestart.

Abonnement kiezen
Wie van de voordelen van glasvezel wil profiteren, moet een abonnement nemen bij een serviceprovider die internet, tv of telefonie via glasvezel aanbiedt. In Heiloo zijn dat er acht: Concepts, KPN, Lijbrandt, Solcon, Telfort, Vodafone, Wisper en XS4ALL. Elk van deze serviceproviders hanteert zijn eigen abonnementen en aanvullende diensten.

"Dat biedt de consument keuzevrijheid bij welke serviceprovider internet, tv en telefonie wordt afgenomen", weet een woordvoerder van Reggefiber. "De concurrentie tussen de serviceproviders zorgt voor tarieven die niet hoger blijken te liggen dan de bedragen die nu worden betaald voor internet, kabel-tv en telefoon."

Winkel
Afgelopen zaterdag openden wethouders Hero Veger en Jacob Ouderkerken onder grote publieke belangstelling de glasvezelwinkel van Reggefiber op het Looplein. Hier kunnen bewoners terecht met al hun vragen over glasvezel. Zij kunnen zich er uiteraard ook aanmelden. Voor de openingstijden en meer informatie kan men terecht op www.eindelijkglasvezel.nl/heiloo

Vrijdag 8 juni 2012 − bron: Reggefiber

2017-05-04 Noord-Holland loopt achter met aanleg glasvezelinternet
2014-04-17 Ook waterleiding lek in Plan Oost
2014-02-19 Thuis in de toekomst-winkel open
2013-12-29 Lancering Thuis in de Toekomst
2013-12-28 3D printen in tent op Looplein
2013-12-17 Ondernemers in de glasvezeltent
2013-11-27 Glasvezel klaar met Oud en Nieuw
2013-03-16 War Child steunen met glasvezel
2013-02-18 Taart voor initiator van glasvezel

Meer nieuws met glasvezel


Bron: House
bron: House
Bron: Martijn Mol
bron: Martijn Mol
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: tommyhoorn
bron: tommyhoorn