Nieuws

Het Kasteel van Heiloo naar hoger niveau

ARCHIEF: Vrijdag 20 juli 2012 HEILOO - Kinderdagverblijven passen zich aan, nu de vraag naar kinderopvang dit jaar dankzij bezuinigingen sterk is afgenomen. Het Kasteel van Heiloo investeert in opleiding.

Eerder deze maand maakte de Brancheorganisatie Kinderopvang bekend dat de vraag in het eerste kwartaal landelijk met 5 tot 20 procent is afgenomen ten opzichte van december 2011.

Ook bij kinderdagverblijf Het Kasteel van Heiloo merken ze het: "Tot op heden zien wij ook een terugloop in het aantal aanmeldingen;  en dan juist in een tijd waarin de kinderopvang juist een steeds belangrijker onderdeel van het gezinsleven wordt", zegt directeur Dolf Henschen.

Opleiding
"Wij zijn echter niet zomaar een oppasadresje, samen met de ouders delen wij de opvoeding van kinderen en deze taak nemen wij uiterst serieus." Om er voor te zorgen dat kwaliteit van de zorg en de ontwikkeling van de kinderopvang gewaarborgd blijft, laat Het Kasteel daarom haar pedagogische medewerkers deelnemen aan een speciaal opleidingstraject.

Op donderdag 19 juli vond de kick-off plaats van de opleiding die drie doelstellingen heeft: optimale communicatie met de ouders, profilering van de organisatie Het Kasteel en het vergroten van de inhoudelijke kennis van de medewerkers in Voor- en Vroegschoolse educatie.

Investeren
Dolf: "Een groot gedeelte van het opleidingstraject vindt plaats op de werkvloer. Daarnaast vragen wij van onze pedagogische medewerkers een investering van een aantal zaterdagen. Wij vinden het belangrijk dat onze mensen een hoge kwaliteit vooropstellen en openstaan voor de nieuwe ontwikkelingen binnen de branche. Helaas is deze branche de afgelopen tijd veel negatief in het nieuws geweest, terwijl er ook zo veel moois gebeurt!"

Vrijdag 20 juli 2012 − bron: Het Kasteel van Heiloo

2023-03-02 Ter Coulster in Heiloo was ooit een adellijke residentie.
2022-03-25 Kits Oonlie moet klaslokalen voor kinderopvang in Heiloo ontruimen, zegt de rechter.
2021-06-28 In nieuwbouw moeten school en kinderopvang komen
2020-05-15 Dank en waardering voor docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-05-14 BUCH bedankt docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-04-01 Kinderopvang Heiloo ook 's nachts beschikbaar voor ouders met cruciale beroepen
2020-03-27 Heiloose start petitie: "Gezelschapsdierenartsen moeten op de lijst van vitale beroepen!"
2020-01-29 Nieuwe regels huurtoeslag Belastingdienst 2020
2019-12-10 Komt u in aanmerking?

Meer nieuws met kinderopvang kasteel


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Forte Kinderopvang
bron: Forte Kinderopvang
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn