Nieuws

Nieuwe ijssmaak gekozen bij Di Fiorentina

ARCHIEF: Vrijdag 14 september 2012 HEILOO - IJssalon Di Fiorentina schreef deze zomer een wedstrijd uit waarbij iedereen een nieuwe ijssmaak mocht verzinnen. En de winnaar is: Amore met aardbeien, prosecco en chocolade.


Het was feest bij Di Fiorentina deze zomer, met onder andere optredens van Ben Jur, een eenmansorkest met zeer krachtige stem en tomeloze energie, en de multi-instrumentale Flagolettes, met zang recht uit het hart.

Ook schreef ijsmeester Ed van Baar een ijswedstrijd uit. Met deze actie konden ijsliefhebbers die de ijssalon aan de Kennemerstraatweg bezochten, op een kaart invullen welke nieuwe ijssmaak Di Fiorentina in z'n assortiment zou moeten opnemen.

Winnaar
Er zijn vele, vaak aparte ijssmaken ingevuld. Na rijp beraad heeft de ijsbereider de winnaar gekozen. Als winnende ijssmaak is gekozen: aarbeien-prosecco ijs met brokken pure chocolade. De indiener van de nieuwe smaak is Stéphanie van den Berg uit Alkmaar. Zij verzon ook meteen de naam Amore (liefde).

De nieuwe smaak wordt volgend seizoen geproduceerd, zodat de winnaar haar eigen ijssmaak kan proeven, en de rest van het dorp natuurlijk ook. Ed gaat in zijn ijskeuken flink experimenteren om het ijs helemaal goed te krijgen, onder andere met verse aardbeien. Deze winter gaat hij in Italië op zoek naar de perfecte droge prosecco.

Introductie
De nieuwe ijssmaak verdient een grootse introductie. Ed wil het evenement, dat gepland staat in maart/april, niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Niemand minder dan Jan Vertonghen, de bekende Belgische voetballer die voor Tottenham Hotspur uitkomt, is benaderd voor de lancering van het nieuwe ijs.

De opbrengsten van de nieuwe ijssmaak wil men schenken aan het goede doel, namelijk het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Naast de directe diagnostiek en behandeling van patiënten besteedt het als academisch ziekenhuis ook aandacht aan wetenschappelijk onderzoek. 

Vrijdag 14 september 2012 − bron: Di Fiorentina

2013-12-14 TG Lining onderneming van het jaar
2012-09-14 Nieuwe ijssmaak gekozen bij Di Fiorentina
2012-06-15 Heiloo in kunstzinnige sfeer
2012-03-29 Di Fiorentina begint drive-through
2012-02-08 Ruil trottoir voor parkeren
2012-02-03 Poffertjes eten bij Di Fiorentina
2012-01-27 IJsseizoen in Heiloo begint weer
2012-01-25 Apres-ski bij De Foresters
2011-04-08 IJssalon open in mei

Meer nieuws met difiorentina


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
Bron: Ronald Sunnotel
bron: Ronald Sunnotel
Bron: Ben van Balen
bron: Ben van Balen