Nieuws

Derde Heyloo Bier in de pijplijn

ARCHIEF: Vrijdag 22 februari 2013 HEILOO - Ter Coulster Dubbel is goed ontvangen en dus is Brouwerij Heyloo alweer druk bezig met de voorbereidingen voor een derde bier.

Het roodbruine bier van Brouwerij Heyloo smaakt Heiloo goed. Sommige mensen geven de voorkeur aan de Dubbel maar er zijn ook mensen die de Blond lekkerder vinden.

"Het mooie daarvan is dat we dus zo een grotere groep kunnen bereiken", laat Theo van Beek namens de bierbrouwers weten. "Er is inmiddels al circa 450 liter gebrouwen. Dat is voor 2 maanden helemaal niet verkeerd voor een nieuw bier."

Verkoop
Het recept is wel iets aangepast na de lancering. Er is een kleine aanpassing is gedaan om het bier iets volmondiger te maken. Ter Coulster Dubbel wordt verkocht bij slijterij de Ontdekking, slijterij Gall en Gall Limmen, Kwartje Koffie en Restaurant de Loocatie. Het eerste bier, Heilooër Blond, is ook te proeven bij Sportcafé het Vennewater (op het vat) en Sportcentrum Dorssport.

Derde bier
Er wordt al gedacht aan een derde loot aan de stam. Naast het stevige, goudblonde bier en de donkere, zoete dubbel is er ruimte voor nog een bier in het assortiment. "Het plan is om een lichter blond bier te brouwen dat makkelijk wegdrinkt met een alcoholpercentage van rond de 5,5%. Brouwmeester René Boulonois is daar nu druk mee bezig", zegt Van Beek.

Bierfestival
Aanstaande zondag 24 februari zal Brouwerij Heyloo voor het eerst deelnemen aan het Noord-Hollands Bierfestival in Alkmaar. Tijdens dit festival worden Heilooër Blond en Ter Coulster Dubbel gepresenteerd. De meeste kleinere brouwerijen uit de provincie nemen deel, een ideale gelegenheid om van regionale brouwers diverse speciale bieren te proeven.

 

Vrijdag 22 februari 2013 − bron: Brouwerij Heyloo

2022-06-17 Bier en bezinning tijdens derde dag Wandel4daagse Alkmaar
2022-05-16 Bierketels, bars, meubilair, kookgerei.
2021-06-23 Kermis, het kan weer! De eerste is begin juli
2021-05-04 Golfrestaurants moeten plots toch dicht. ’Sportwedstrijden?
2017-03-02 Proeven van bier en kaas in Cultuurkoepel
2016-06-05 Winnaars NH Bierverkiezing 2016 bekend
2016-04-26 Deze mensen uit jouw gemeente kregen vandaag een lintje
2015-09-18 Nieuw bier: Willibrordus Blond
2015-06-22 Horloges verboden op Hunebedspelen

Meer nieuws met bier brouwerij


Bron: Marcel Plaatsman
bron: Marcel Plaatsman
Bron: Nutwerk✏
bron: Nutwerk✏
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Nutwerk✏
bron: Nutwerk✏