Nieuws

In memoriam Wouter Koelemaij

ARCHIEF: Donderdag 4 april 2013 HEILOO - Op maandag 1 april is dorpsgenoot Wouter Koelemaij op 86-jarige leeftijd overleden. Muziekvereniging Eensgezindheid heeft goede herinneringen aan haar erelid.

Wouter Koelemaij is voor de vereniging een bijzonder mens geweest daar hij jarenlang de concerten van de vereniging presenteerde. Tijdens het Kerstconcert in Huize Overkerck op zondag 19 december 2005 heeft Wouter Koelemaij afscheid genomen als concertpresentator van het orkest. Onder toeziend oog van vele belangstellenden bedankte de voorzitter hem voor zijn enorme toegewijde inzet in de afgelopen periode.

Presentator
Koelemaij begon in 1985 met presenteren. Als trouwe bezoeker van de donateursconcerten merkte hij bij de toenmalige voorzitter Dijkstra op dat de presentatie van de jaarlijkse donateursconcerten in de toenmalige Volksmuziekschool van Heiloo voor verbetering vatbaar was. De van oorsprong Poolse dirigent uit die tijd Carl Fullbrandt probeerde namelijk zelf geheel onverstaanbaar met handen en voeten duidelijk te maken wat het orkest ging spelen, dat was zelfs voor de orkestleden nog lastig omdat ze ook niet meer wisten wat ze gingen spelen.

Het duurde dan ook niet lang of Koelemaij presenteerde op geheel eigen wijze de voorjaarsconcerten en later ook de najaars- en kerstconcerten. Kenmerkend van hem was dat hij ruim voor aanvang van het concert de repetities van Eensgezindheid bezocht en zich verdiepte in de achtergronden van de componisten en arrangeurs. Maar ook het persoonlijke contact met de leden was voor hem een belangrijke inspiratiebron geworden voor zijn tekst en uitleg over de stukken.

Donateurs
Ook het contact met de donateurs werd hierdoor steeds intensiever, daar hij een belangrijk deel van het donateursbestand aan hem toegewezen kreeg voor het rondbrengen van de uitnodigingen. Met veel plezier bracht hij jaren lang de donateurskaarten en uitnodigingen rond en hij heeft hierdoor veel persoonlijke vrienden gekregen, veelal oud-leden of contactpersonen van andere (zuster)verenigingen. De mooie verhalen van Eensgezindheid uit de glorietijd heeft hij dan ook meerdere malen mogen aanhoren, met als consequentie dat hij soms niet verder kwam dat één donateurskaart per dag.

Met presenteren moest hij in 2005 stoppen, volgens eigen zeggen niet vanwege zijn gezondheid, maar meer omdat hij het toen tijd vond voor een ander. Maar ook daarna is Koelemaij als niet meespelend erelid van Eensgezindheid zeer betrokken gebleven bij het reilen en zeilen van de vereniging.


Voorzitter Dulmers bedankte Koelemaij voor zijn inzet (foto Eensgezindheid)

Donderdag 4 april 2013 − bron: Muziekvereniging Eensgezindheid

2015-07-27 In Memoriam: Jan Braam
2015-05-22 Filmclip Eensgezindheid online
2014-11-03 Eensgezindheid en Jus Live Music Night brengen 'Proms-achtig' concert
2014-08-20 Eensgezindheid en Jus Live Music Night
2014-06-26 Eensgezindheid heeft nieuwe dirigent
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend
2014-05-13 Avondvierdaagse start op 10 juni
2014-04-30 Dodenherdenking op 4 mei

Meer nieuws met eensgezindheid memoriam


Bron: Kasper Vos
bron: Kasper Vos
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid