Nieuws

Troostdag voor nabestaanden

ARCHIEF: Vrijdag 5 april 2013 HEILOO - Sinds 2007 organiseert Gijsje Teunissen de Troostdag voor nabestaanden. Deze dag is voor iedereen die samen met anderen wil stilstaan bij het leven van hun dierbare overledene. 

Gijsje wil bezoekers graag een veilig en warm gevoel geven, samenhorigheidsgevoel laten beleven en herkenning voor hun – soms heftige – gevoelens. Ontmoetingen van mens tot mens staan op deze dag centraal.

Geen marktkramen, maar knusse, gezellig ingerichte, kleine huiskamertjes, waar je even je verhaal mag vertellen, informatie kan krijgen over rouwverwerking of een heerlijke massage mag ontvangen.

Troost
Ook dit jaar zal medium Else Marianne aanwezig zijn om via kennis uit de Andere Wereld vragen te beantwoorden over het overlijden of de overledene. Voor kinderen is een speciale troosttent waar zij onder begeleiding iets moois kunnen maken of gewoon hun verhaal kwijt kunnen.

Om 11 uur zal het namenzingen van de overleden kindjes iedereen voor even met elkaar verbinden. Hierbij zijn vooral ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, ooms, tantes, vriendjes en vriendinnetjes of te wel iedereen die een kind moest loslaten, welkom. Om 14.30 uur is iedereen uitgenodigd voor het Troostconcert met onder andere Bodhi Geerlings. Traditiegetrouw wordt de dag om 16.00 uur afgesloten met troosteten en om 17.00 uur het oplaten van ballonnen.

De troostdag vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie. Op zaterdag 1 juni 2013 vanaf 10.00 uur zijn bezoekers welkom in de Witte Kerk.

Vrijdag 5 april 2013 − bron: Troostdag

2013-04-05 Troostdag voor nabestaanden
2011-11-03 5e Troostdag voor nabestaanden
2009-08-21 Troostdag voor nabestaanden
2008-10-17 Troostdag voor nabestaanden

Meer nieuws met troostdag