Nieuws

Opera Carmen krijgt warme bijval

ARCHIEF: Zaterdag 12 oktober 2013 HEILOO - Er is veel belangstelling uitvoering van de opera Carmen. Gisteravond vond een informatiebijeenkomst plaats.

Extra stoelen moesten worden aangerukt en koffie bijgezet: zoveel belangstelling was er vrijdagavond voor de informatieavond van Music Meeting Heiloo. Het voorstel van artistiek leider Teunis van der Zwart om in 2014 een eigenzinnige uitvoering van de opera Carmen te doen, werd enthousiast ontvangen.

Vertegenwoordigers van Heilooër koren en orkesten, maar ook individuele musici luisterden hoe op 14 en 15 juni Carmen gestalte kan krijgen. Het is, zo maakte Teunis in antwoord op vragen duidelijk, niet de bedoeling dat de opera van Bizet van a tot z in zijn oorspronkelijke opzet wordt uitgevoerd. "Het is een groot stuk, te ingewikkeld en te ambitieus om van jullie te verlangen."

Locaties
In de Heilooër uitvoering zullen de beroemde muziek- en kooronderdelen het raamwerk vormen, daarnaast wordt andere muziek van Bizet en Spaanse liederen ten gehore gebracht. Dat gebeurt op zaterdag op het terrein van de GGZ aan de Kennemerstraatweg, zowel binnen als buiten. Een verteller neemt het publiek mee langs de locaties waar de deelnemende koren en orkesten optreden.

In het Ontmoetingscentrum De Strandwal bijvoorbeeld zullen suites uit Carmen klinken, in de grote kapel de beroemde koorwerken. Op zondag krijgen de musici de gelegenheid eigen repertoire te presenteren en wordt in een grande finale het indrukwekkende slot van Carmen gezongen. Door de aanwezige musici werd er op aangedrongen ook een gezamenlijke uitvoering van het Heilooër Volkslied op het programma te zetten.

Instemming
Het plan om Carmen uit te voeren, kreeg brede instemming. Op de informatieavond werden ook al eerste stappen gezet om combinaties van muziekgroepen te vormen. Zo zocht de harmonie St. Caecilia contact met het Oratoriumkoor Heiloo om misschien gezamenlijk tot een optreden te komen.


Teunis van der Zwart legde zijn plannen uit (foto: Music Meeting Heiloo)

Zaterdag 12 oktober 2013 − bron: Music Meeting Heiloo

2017-02-21 20 muziekgroepen bij Music Meeting Heiloo
2015-04-19 Expeditie Willibrorus trekt volle Cultuurkoepel
2015-02-28 Willibrordus zet voet aan land in het rijk der Friezen
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo 2015
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo in 2015
2014-09-02 Opnieuw subsidie van TAQA
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-06-12 Speciaal Carmenlied op Music Meeting
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend

Meer nieuws met music meeting opera carmen


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid