Nieuws

Burgemeester staat naast Marokkanen

ARCHIEF: Woensdag 26 maart 2014 HEILOO - In een gezamenlijke persverklaring nemen onze buchemeesters afstand van de woorden van PVV-voorman Wilders.

PVV-leider Geert Wilders vroeg vorige week tijdens een toespraak op de uitslagenavond in Den Haag of de toehoorders meer of minder Marokkanen in de stad willen. De uitspraak leidde tot veel commotie en een uittocht bij de partij.

Ook onze burgemeester, samen met die Bergen, Uitgeest en Castricum, is verontwaardigd. In een gezamelijke persverklaring nemen zij afstand van de woorden van de politicus en steunen de Marokkaanse gemeenschap. De verklaring luidt:

Wij, burgemeesters van de BUCH-gemeenten uit Noord-Holland (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) nemen met de meest krachtige bewoordingen afstand van de woorden van PVV-leider Wilders vorige week. Zijn woorden blijven niet zonder gevolgen en leiden tot angst, verdriet, zorgen en boosheid bij de Marokkaanse gemeenschap. Ook in onze gemeenten. Wij voelen de sterke behoefte om tegen de Marokkaans-Nederlandse inwoners van onze gemeenten te zeggen dat we naast hen staan in de morele verontwaardiging over de woorden van Wilders.

Bergen, Hetty Hafkamp
Uitgeest, Theo van Eijk
Castricum, Toon Mans
Heiloo, Hans Romeyn

Woensdag 26 maart 2014 − bron: Gemeente Heiloo

2017-02-15 De hele zaal aan tafel
2014-03-26 Burgemeester staat naast Marokkanen
2012-12-02 Dubbel Cabaret in De Beun
2009-10-28 Grote belangstelling try-out Nilg√ľn Yerli

Meer nieuws met wilders marokkanen