Nieuws

Run&Walk met wandelroute uit 1920

ARCHIEF: Vrijdag 28 maart 2014 HEILOO - De PCC Maalwater Run&Walk wandeling volgt een oude wandelkaart van de vereniging ter bevordering van het vreemdelingenverkeer.

Op zondag 13 april aanstaande is in het Stationscentrum de start en finish van de benefiet PCC Maalwater Run&Walk. Voor de zesde keer organiserende Rotary Club en Trias, nu samen met de Sportraad, een hardloopwedstrijd voor een goed doel.

De dag begint met de Walk, vanaf 9.00 uur als je 16 km wilt wandelen. De Run start om 14.00 uur met het onderdeel voor de allerjongsten, de Bambini-run. Daarna starten de 2, 4 en 10 kilometer hardlopen.

Wandeling
De wandelroute gaat langs de wegen die staan op de wandelkaart die in 1920 is uitgegeven door de toenmalige vereniging ter bevordering van het vreemdelingenverkeer Heiloo Vooruit, tegenwoordige de VVV. Wandelaars krijgen een routeboekje met beschrijvingen van interessante objecten langs de route. Onderweg zijn rustpunten waar men verwelkomt worden met een slok of een hap.

De route is maximaal 16 km lang, maar er zijn doorsteken zodat je de tocht kunt inkorten tot 4, 8 of 12 km. De route is ook geschikt voor Nordic Walkers en honden aan de lijn zijn welkom. Stukken over onverharde wegen worden in de routebeschrijving aangegeven zodat daar met kinderwagens en rolstoelen rekening mee gehouden kan worden.

Goed doel
Door Sport@School maken alle basisschoolleerlingen kennis met veel sporten, waardoor sportbeoefening door kinderen extra wordt gestimuleerd. Trainers van sportverenigingen in Heiloo nemen een deel van het gymnastiekonderwijs op de basisscholen voor hun rekening.

SportRaad Heiloo organiseert en coördineert Sport@School, natuurlijk in nauwe samenwerking met de directies van de basisscholen. Om na de eerste twee jaren subsidie Sport@School te kunnen voortzetten is geld nodig. Het volledige inschrijfgeld van de Run&Walk komt ten goede aan Sport@School.

Gezellig
Het wordt een gezellige dag in Stationscentrum Heiloo op zondag 13 april 2014. Niet alleen voor deelnemers, ook voor supporters en bezoekers. De winkels zijn open en er is muziek. Alle informatie, waaronder ook het te lopen parcours, en de inschrijving is te vinden op www.pccmaalwaterrunenwalk.nl

Vrijdag 28 maart 2014 − bron: Maalwaterrun

2014-12-23 PCCMaalwaterRun&Walk weer op het Stationsplein
2014-03-28 Run&Walk met wandelroute uit 1920
2013-12-19 MaalwaterRun voor Sport@School
2013-03-29 Heiloo komt in beweging
2013-01-30 Hardlopen en wandelen voor goed doel
2012-04-24 Vijfde PCC-Maalwaterrun in Heiloo
2008-08-16 Maalwater Run voor het goede doel

Meer nieuws met maalwaterrun


Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: PetrusCanisius
bron: PetrusCanisius