Nieuws

Muzikaal Heiloo repeteert Carmen

ARCHIEF: Dinsdag 6 mei 2014 HEILOO - De repetities voor de Music Meeting 2014 zijn in volle gang, steeds meer Spaanse klanken klinken in de lokalen van de Heiloo√ęr muziekgroepen.

Op Landgoed Willibrordus gaan op zaterdag 14 juni tien groepen de uitdaging van artistiek leider Teunis van der Zwart aan: kies uit het beroemde koorwerk van George Bizet een deel dat jou aanspreekt of speel  andere muziek van deze componist. Of zing liederen die in het verhaal van de Spaanse zigeunerin passen.

Origineel
De beroemde Habanera uit Carmen zal te horen zijn, bijvoorbeeld uitgevoerd door het Oratoriumkoor Heiloo dat samen met harmonieorkest Ceacila voor de gelegenheid de groep Caeciliorum heeft gevormd. Het Alkmaars Symfonie Orkest, dat voor een deel uit Heilooër muzikanten bestaat en ook zijn thuisbasis in Heiloo heeft, speelt uit de opera de ouvertures. Het koor Notebook komt met een heel originele invulling: het past het Carmen-verhaal aan het eigen repertoire aan. Als Don José Carmen laat ontsnappen, is het “I follow him” ineens een heel toepasselijk liedje.

Aanmelden
De muziekgroepen treden op verschillende locaties van het voormalige GGZ-terrein op. Het publiek wandelt er naar toe onder leiding van een zogeheten Verteller. De wandelingen starten vanaf twaalf uur ’s middags, om de twintig minuten. Om toegang te krijgen,  moet men op de website een formulier invullen waarop men tegelijk kan aangeven op welk tijdstip men wil starten. Per mailadres mag men maximaal vier personen opgeven. Mensen die niet met internet overweg kunnen, worden - bij uitzondering - in staat gesteld zich telefonisch aan te melden via nummer 5333486.

Samen
Vorig jaar ontstond bij het gezamenlijk uitvoeren van het Heilooër Volkslied een samenbindend dorpsgevoel, nu verwacht Teunis van der Zwart die speciale sfeer bij de wandeling over het Carmen-circuit. “Stel je voor, het beste van wat Heiloo aan amateurmuziek te bieden heeft en dat in een entourage die alleen al waard is om trots op te zijn. Neem bijvoorbeeld de opgeknapte binnentuin bij de Kapel of het ontmoetingscentrum De Trog waar de bezoekers een drankje aangeboden krijgen; echt heel leuk. En het kost bovendien niks.”

Manifestatie
De zaterdagmiddag wordt afgesloten met een gezamenlijke nazit van deelnemers en bezoekers in culureel centrum  De Strandwal. Ook daar zal muzikaal Heiloo zich laten horen. Eveneens in De Strandwal is zondagmiddag een muzikale manifestatie met grote ambitie. Dertien koren, orkesten en solisten treden dan op in twee zalen. Aan het slot gaan publiek en muzikanten samen een tophit uit Carmen te lijf en wordt onder leiding van Teunis van der Zwart het Heilooër Volkslied gezongen.


Het Notebook-koor in voorbereiding (foto: Music Meeting Heiloo)

Dinsdag 6 mei 2014 − bron: Music Meeting Heiloo

2017-02-21 20 muziekgroepen bij Music Meeting Heiloo
2015-04-19 Expeditie Willibrorus trekt volle Cultuurkoepel
2015-02-28 Willibrordus zet voet aan land in het rijk der Friezen
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo 2015
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo in 2015
2014-09-02 Opnieuw subsidie van TAQA
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-06-12 Speciaal Carmenlied op Music Meeting
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend

Meer nieuws met music meeting opera carmen


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid