Nieuws

Zuster Humilia van Kapel Onze Lieve Vrouwe ter Nood neemt afscheid

ARCHIEF: Woensdag 19 november 2008 Op zondag 7 december neemt zuster Humilia officieel afscheid van de Onze Lieve Vrouwe ter Nood Kapel. De viering ter ere hiervan is in de grote kapel, aanvang 10.30 uur. Aansluitend is vanaf 11.30 uur de afscheidsreceptie in de koffieruimte Oesdom.

Zuster Humilia: ,,Ik ben in januari twintig jaar geleden bij pastorie gekomen. Het zou aanvankelijk om een tijdelijke vervanging gaan, maar ik ben dankbaar en gezegend voor de mooie tijd, die ik hier heb mogen meemaken. Al in de begintijd - ik was nog een ‘groentje’ in de Kapel - merkte ik, dat mensen gemakkelijk vertrouwen in mij stelden. Ze kwamen met hun vragen en problemen, maar ook met hun mooie ervaringen naar mij toe. Dit is al die jaren zo gebleven en dat maakt het tot een fijne gemeenschap! Er kwam, naast de dagelijkse bezigheden, een aantal bijzondere activiteiten op mijn weg. Zo hielp ik bij de voorbereiding van de doop, in samenwerking met pater Holkamp. Later kreeg ik van bisschop Boomers verlof om de doop zelf uit te voeren. Ook hielp ik jonge mensen die gingen trouwen met de voorbereiding van het huwelijk. Vanaf het begin werkte ik nauw samen met de heer Noordman en broeder Wiro. Met z’n drieën deden we de organisatie van het Bedevaartsoord. De langste tijd woonde ik aan de Kapellaan. Toen monseigneur van Burgsteden mij in 2006 vroeg om in de huidige pastorie aan de Hoogeweg te komen wonen, stelde ik hem twee voorwaarden: het moest wel een echt open huis zijn en mijn congregatiebestuur moest het goedvinden.”

Zuster Humilia regelde gedurende twintig jaar zo’n beetje alles; van secretaressewerkzaamheden tot zorg voor de bidkapellen, de bestellingen en al wat niet meer. Op 10 december gaat zij verhuizen naar het kloosterbejaardenoord van haar eigen congregatie in Bussum. De reden van haar afscheid heeft te maken met haar gezondheid: ,,Ik heb enorm veel steun ondervonden van rector Wagemaker. Hij heeft mij geestelijk bijgestaan -met hem kon ik mooie en diepgaande gesprekken voeren- maar ook bezocht hij me vaak toen ik in het ziekenhuis lag. Hij toonde nauwe betrokkenheid, waar ik hem dankbaar voor ben.”

In afwachting van de opvolging van zuster Humilia neemt Herma Out haar taken over. Gezamenlijk zorgden ze voor de kennisoverdracht. Zuster Humilia besluit: ,,Alles zal na mij goed doorgaan. Daarom kan ik het met een gerust hart loslaten.”

Woensdag 19 november 2008 − bron: Uitkijkpost

2022-12-03 Heibel in de bejaardensoos van Heiloo
2022-11-08 Geen geld voor leuke dingen, wel veel plannen
2022-11-06 Joop Schermer (69) uit Heiloo uitgeroepen tot Mr.
2022-10-19 Automobilist crasht op Ypesteinerlaan
2022-10-06 VVD pleit voor geluidsscherm met zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2022-10-05 Het wonder van het ’Putje’van Heiloo.
2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2022-09-16 Nederland wint race met auto op zonnepanelen in Zuid-Afrika.
2022-09-12 Wandeling Heilooër bos

Meer nieuws met bedevaart boom kamp kapel loos onze lieve vrouwe ruimte ter nood trouwen zon


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Jacco Tuijn Photography 🇺🇦
bron: Jacco Tuijn Photography 🇺🇦