Nieuws

Zuster Humilia van Kapel Onze Lieve Vrouwe ter Nood neemt afscheid

ARCHIEF: Woensdag 19 november 2008 Op zondag 7 december neemt zuster Humilia officieel afscheid van de Onze Lieve Vrouwe ter Nood Kapel. De viering ter ere hiervan is in de grote kapel, aanvang 10.30 uur. Aansluitend is vanaf 11.30 uur de afscheidsreceptie in de koffieruimte Oesdom.

Zuster Humilia: ,,Ik ben in januari twintig jaar geleden bij pastorie gekomen. Het zou aanvankelijk om een tijdelijke vervanging gaan, maar ik ben dankbaar en gezegend voor de mooie tijd, die ik hier heb mogen meemaken. Al in de begintijd - ik was nog een ‘groentje’ in de Kapel - merkte ik, dat mensen gemakkelijk vertrouwen in mij stelden. Ze kwamen met hun vragen en problemen, maar ook met hun mooie ervaringen naar mij toe. Dit is al die jaren zo gebleven en dat maakt het tot een fijne gemeenschap! Er kwam, naast de dagelijkse bezigheden, een aantal bijzondere activiteiten op mijn weg. Zo hielp ik bij de voorbereiding van de doop, in samenwerking met pater Holkamp. Later kreeg ik van bisschop Boomers verlof om de doop zelf uit te voeren. Ook hielp ik jonge mensen die gingen trouwen met de voorbereiding van het huwelijk. Vanaf het begin werkte ik nauw samen met de heer Noordman en broeder Wiro. Met z’n drieën deden we de organisatie van het Bedevaartsoord. De langste tijd woonde ik aan de Kapellaan. Toen monseigneur van Burgsteden mij in 2006 vroeg om in de huidige pastorie aan de Hoogeweg te komen wonen, stelde ik hem twee voorwaarden: het moest wel een echt open huis zijn en mijn congregatiebestuur moest het goedvinden.”

Zuster Humilia regelde gedurende twintig jaar zo’n beetje alles; van secretaressewerkzaamheden tot zorg voor de bidkapellen, de bestellingen en al wat niet meer. Op 10 december gaat zij verhuizen naar het kloosterbejaardenoord van haar eigen congregatie in Bussum. De reden van haar afscheid heeft te maken met haar gezondheid: ,,Ik heb enorm veel steun ondervonden van rector Wagemaker. Hij heeft mij geestelijk bijgestaan -met hem kon ik mooie en diepgaande gesprekken voeren- maar ook bezocht hij me vaak toen ik in het ziekenhuis lag. Hij toonde nauwe betrokkenheid, waar ik hem dankbaar voor ben.”

In afwachting van de opvolging van zuster Humilia neemt Herma Out haar taken over. Gezamenlijk zorgden ze voor de kennisoverdracht. Zuster Humilia besluit: ,,Alles zal na mij goed doorgaan. Daarom kan ik het met een gerust hart loslaten.”

Woensdag 19 november 2008 − bron: Uitkijkpost

2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-08-20 Twee revolvers van een verzetsheld zijn zoek.
2021-08-17 Vaccineren zonder afspraak
2021-07-23 1600 euro voor een in elkaar geknutselde scooter met gestolen onderdelen.
2021-07-21 Dader steekpartij op Gouwe Boom in Heiloo nog niet gevonden
2021-07-20 Corona zegen en vloek voor zomerkampen
2021-07-15 Jongerenplatform regio Alkmaar zoekt jou!
2021-07-14 Auto gecrasht
2021-07-13 Minstens 90 mensen besmet met corona op kermis

Meer nieuws met bedevaart boom kamp kapel loos onze lieve vrouwe ruimte ter nood trouwen zon


Bron: Gijs Nolet
bron: Gijs Nolet
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: CDAfractieheiloo
bron: CDAfractieheiloo
Bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭