Nieuws

Zomerse concerten in Witte Kerk

ARCHIEF: Maandag 15 juni 2009 Ondanks het afhaken van de hoofdsponsor is er weer een zomerserie concerten in de Witte Kerk. De serie is weer gevarieerd en heeft een zomers karakter. De serie begint vrijdag 3 juli aanstaande met een het Ribattuta ensemble.

Het Ribattuta Ensemble is een nieuw professioneel gezelschap, waarvan de zangers optreden in wisselende rollen en samenstellingen. Zij zullen een programma brengen rond Monteverdi (1567-1643), zonder twijfel een van de allergrootste componisten uit de muziekgeschiedenis. Monteverdi is niet alleen bekend om zijn composities van madrigalen, maar vooral ook vanwege zijn werken op het gebied van opera. We hopen op deze avond met beide terreinen nader kennis te kunnen maken. Dit wordt vast een heel mooie en muzikale avond en dus een prachtig begin.

Vrijdag 17 juli 2009: Niek van Oosterum piano

Vast onderdeel in deze serie is het pianoconcert, dit jaar verzorgd door Niek van Oosterum, wonend in en werkend vanuit Berlijn. ‘Technisch puntgaaf met een volle en zingende toon, zeer muzikaal met veel grandeur’ (Volkskrant). Het programma na de pauze heeft een verbinding met schilderijen, want Van Oosterum speelt de bekende ‘Schilderijententoonstelling’ van Moessorgski. Afbeeldingen van deze schilderijen zullen tijdens het spelen (m.b.v. een beamer) worden vertoond. Vóór de pauze werken van Schubert, dus romantiek. Een zeer interessant programma!

Vrijdag 31 juli 2009: Sarah Elias sopraan en Lodewijk Crommelin piano

De veelzijdige sopraan Sarah Elias brengt deze avond een programma rond Samuel Barber (1910-1981). In zijn vocale werken is Barber op en top romanticus, maar hij is onmogelijk in een hokje te plaatsen. Lyriek, melodie, invloeden uit de jazz en dansmuziek: het komt allemaal in zijn oeuvre voor. Sarah Elias zingt Barbers liederen met pianobegeleiding van Lodewijk Crommelin. Lodewijk zal ook solo in intermezzo’s te horen zijn.

Vrijdag 14 augustus 2009: The Hague String Variations

Bekend van het prachtige concert dat zij in november vorig jaar in de Witte Kerk hebben gegeven. Nu komen zij als trio, maar wel met de grandioze violiste Lisanne Soeterbroek. Dit wordt een verrukkelijke avond. Op viool, altviool en cello spelen zij: Mozart - Divertimento in es KV 563, Haydn - Divertimento nr 8 in bes groot (Hob. V:8) en Schubert - Trio D 581. Een programma dat u, als u niet met vakantie bent, niet mag missen.

Vrijdag 28 augustus 2009: Duo Kerstin Scholten harp en Maja Roodveldt sopraan

We eindigen met een concert dat u zeker ook niet mag missen, een concert van het tweetal Kerstin Scholten en Maja Roodveldt. Exact tien jaar geleden hebben zij bij ons geconcerteerd. Toen al een ware belevenis. In die tien jaar zijn zij verder gegroeid, gerijpt, of hoe je dat wilt noemen. Voor de pauze brengen zij een luisterrijk romantisch klassiek programma en na de pauze (met Keltische harp) Schotse en Ierse liederen. Een prachtig besluit van deze kleurrijke zomeravondserie.

De plaats voor deze concerten is uiteraard weer de Witte Kerk (Heerenweg 32, tegenover winkelcentrum ’t Loo). Het aanvangstijdstip is als gebruikelijk 20.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €10 (voor 65+, CJP-ers en kinderen t/m 12 jaar € 9. Ook dit jaar is er een afspraak met restaurant de Loocatie tegenover de Witte Kerk. Daar kunt u op de desbetreffende vrijdagavond, voorafgaand aan het concert, van een heerlijk culinair 3-gangen menu genieten voor de gereduceerde prijs van slechts € 24 p.p., wel tevoren rechtstreeks reserveren bij de Loocatie (072-5333352) onder vermelding van concertdiner.

Maandag 15 juni 2009 − bron: Stichting Cultuurbevordering Witte Kerk

2024-04-25 Programma Herdenking 4 mei 2024
2024-01-17 Cultuurkoppels zoals De Beun met de Muziekschool?
2023-06-24 Megakoor Kids in Concert maakt indruk in Castricum.
2023-05-23 Sine Nomine viert 45 jaar met TANGO! in Cultuurkoepel Heiloo
2023-04-26 7 dames Koninklijk Onderscheiden in Heiloo tijdens Lintjesregen
2023-04-20 Dodenherdenking 4 mei 2023
2023-02-08 Inwonersbijeenkomst over opvang van vluchtelingen
2023-02-02 De klok van de Witte Kerk was stuk: klepel gebroken.
2023-01-26 Klok Witte Kerk doet het weer

Meer nieuws met witte kerk concert


Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: Jacco Tuijn
bron: Jacco Tuijn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Ilonka Ory
bron: Ilonka Ory