Nieuws

Internationale overstromingsoefening in Noord-Holland Noord

ARCHIEF: Zaterdag 12 september 2009 Op woensdag 23 en donderdag 24 september vindt een grootschalige internationale rampenoefening plaats in de regio Noord-Holland Noord. De oefening FloodEx heeft het algemene doel om bestaande procedures bij het alarmeren, mobiliseren en inzetten van internationale hulpdiensten na een ernstige overstroming, in de praktijk te trainen en te verbeteren.

Meer dan tweehonderd hulpverleners van de brandweer en de ambulancedienst voeren de oefening uit en behalve hulpverleners doen ook zo'n driehonderd acteurs en figuranten mee. Zij worden ingezet op meer dan twintig locaties in Noord-Holland Noord (het Amstelmeer, omgeving Wervershoof en het Alkmaardermeer) en maken naar verwachting gebruik van meerdere helikopters, vaartuigen en voertuigen.

Het scenario van FloodEx gaat uit van een stormvloed in het Noordzeegebied. De dijken zijn doorgebroken en West Nederland overstroomt. De fictieve ramp is zo groot dat Nederland hulp inroept uit het buitenland. Hulpverleners uit binnen- en buitenland helpen slachtoffers en pompen water weg. In het oefenscenario zijn extra complicaties verwerkt, zoals ongelukken als gevolg van uitbrekende paniek of mensen die weigeren te evacueren.

De verwachting is dat de inwoner van Heiloo niets merkt van deze oefening. Heiloo wordt niet ‘getroffen' en de rampenoefening speelt zich voornamelijk af op of bij het water. U zult misschien het geluid horen van de reddingshelikopters boven het Alkmaardermeer.

Zaterdag 12 september 2009 − bron: Brandweer Heiloo

2022-07-15 Schuurbrandje bij woning
2022-03-22 Scooterrijder gewond na val Kennemerstraatweg
2022-01-12 Vrouw komt onder vrachtwagen terecht, fiets doormidden
2021-12-06 Ongeval met vrachtwagen op A9
2021-09-17 Vermoedelijk drugsafval gevonden
2021-09-08 Woonlocatie begeleid wonen vol rook, omwonenden op straat
2021-07-21 Dader steekpartij op Gouwe Boom in Heiloo nog niet gevonden
2021-05-05 Autobrand Heilooërdijk in Alkmaar
2021-05-03 Keukenbrandje bij mantelzorgcentrum

Meer nieuws met brandweer ambulance


Bron: Petra
bron: Petra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Johan Steenhoek
bron: Johan Steenhoek
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn