Nieuws

Brand in Brasserie Wildschut

ARCHIEF: Dinsdag 15 december 2009 Een uitslaande brand in Brasserie Wildschut aan de Stationsweg in Heiloo heeft dinsdagochtend grote schade aangericht. Rond half zes sloegen de vlammen naar buiten en werd de brand ontdekt.

Noordhollands Dagblad: Het vuur heeft vermoedelijk ongemerkt vele uren in de spoelkeuken van het restaurant gewoed. Rond 05.40 uur sloegen de vlammen naar buiten en werd de brand ontdekt. Omdat er mensen boven de brasserie wonen, werd de brand hoog ingeschaald. Drie wagens en een hoogwerker rukten uit. De bewoners van de twee appartementen boven Wildschut hadden zelf hun woningen al verlaten. Dertig andere omwonenden zijn uit voorzorg door de politie geëvacueerd, zij konden rond 07.30 uur terug naar huis.

De brandweer had het vuur al snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de spoelkeuken en de keuken zijn verwoest en de rest van het pand veel rook- en waterschade opliep. Zonnestudio Sunny Dreams, die grenst aan de keuken van Wildschut, liep veel schade op door de hitte en rook en door het feit dat de brandweer zich via dit pand toegang tot de brandhaard heeft verschaft. Gehoopt wordt dat de zonnestudio volgende week weer open kan. Brasserie Wildschut is tot nader order gesloten, de kerstreserveringen worden in ieder geval allemaal geannuleerd.

RTV-NH: De keuken is helemaal uitgebrand en de brasserie heeft veel waterschade opgelopen. Er vielen geen gewonden. Zo'n dertig omwonenden moesten tijdelijk hun huis uit. In enkele gevallen werd de voordeur van appartementen opengebroken om de bewoners wakker te maken. Op de straten rondom de brasserie is gestrooid, om te voorkomen dat het bluswater de wegen spekglad zou maken.

Politie: De oorzaak van de brand is nog onbekend maar de politie gaat niet uit van brandstichting.

Zie ook foto's en video.

Dinsdag 15 december 2009 − bron: Diversen

2021-12-06 Ongeval met vrachtwagen op A9
2021-09-17 Vermoedelijk drugsafval gevonden
2021-09-08 Woonlocatie begeleid wonen vol rook, omwonenden op straat
2021-05-05 Autobrand Heilooërdijk in Alkmaar
2021-05-03 Keukenbrandje bij mantelzorgcentrum
2021-04-13 Brand in woning Heiloo, één persoon naar ziekenhuis
2021-04-13 Bewoner gewond bij woningbrand
2021-02-18 Ondernemers Stationscentrum Heiloo stemmen massaal voor samenwerken - en meebetalen
2021-02-01 Glaszetter Brian (21) redde bewoners van megabrand

Meer nieuws met wildschut stationscentrum brandweer


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: Johan Steenhoek
bron: Johan Steenhoek
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn