Nieuws

Grote belangstelling nieuwe theaterseizoen

ARCHIEF: Zondag 9 mei 2010 Deze weken wordt het programmaboekje voor het nieuwe theaterseizoen in De Beun verspreid. Vele bekende namen uit de kleinkunst komen in Heiloo optreden. De belangstelling voor de voorstellingen is nu al groot: donateurs bestelden al honderden kaarten

De voorstellingen van beroepsartiesten worden georganiseerd door vrijwilligers van de stichting De Vrienden van De Beun. Ze hebben 24 voorstellingen geprogrammeerd, verdeeld over cabaret, toneel en muziek. In deze laatste categorie zijn er heel bijzondere optredens. Zo vertelt op zondagmorgen 21 november tv-presentator Paul Witteman hoe zijn smaak voor klassieke muziek zich heeft ontwikkeld. De telg uit de muzikale familie Andriessen wordt begeleid door Gerard Boeters. Deze getalenteerde pianist uit Heiloo speelt zowel voor als na de pauze twee mooie werken van bekende componisten en ondersteunt de voordracht van Witteman met fragmenten.

Heiloo is op nog andere wijze in het programma van De Vrienden vertegenwoordigd. Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de harmonie Caecilia treedt de Limburgse troubadour Gé Reinders op zaterdag 15 januari samen met het blaasorkest op. En Ilonka Ory uit Heiloo, finaliste in de finale van de Rabo Cultuurprijs, debuteert op vrijdag 8 april 2011 in De Beun met haar aanstekelijke muzikale cabaret. In dit laatste genre wisselen aanstormde talenten af met grote namen zoals Hans Liberg, Ivo de Wijs en de Amazing Stroopwafels. Liesbeth List zingt haar programma Intiem (zondagmiddag 27 februari 2011) en Anne van Veen is te zien en te horen op woensdag 8 december.

Nogal wat bekende toneelspelers komen graag naar De Beun, soms voor een try out, soms kort na de landelijke première van hun stuk. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval met Linda van Dyck, Tom Jansen en Marc Klein Essink. Zij spelen Ontrouw eind november bij de opening van het nieuwe De La Mar-theater in Amsterdam, maar zijn zaterdag 18 december ook al in Heiloo te zien. Huub Stapel en Carine Crutzen, twee andere toneelmastodonten, spelen De Kus op zaterdag 5 maart 2011.

Voor puur cabaret zorgen o.a. Diedrik van Vleuten (donderdag 7 oktober), Pieter Derks (15 maart) en Dolf Jansen (22 april). Heel speciaal is de mime-voorstelling van het internationaal bekende duo Bodecker en Neander (vrijdag 25 maart) en het optreden van het close harmony- gezelschap The Gents op het Vriendenconcert in januari. Pietje Bell is de hoofdpersoon in de kindervoorstelling op 29 december.

De donateurs van De Vrienden hebben het nieuwe programmaboekje met voorrang thuisbezorgd gekregen. Nu is het programma voor iedereen beschikbaar, zoals er ook kaarten voor iedereen beschikbaar zijn. Voor wie geen programmaboekje thuis krijgt, zijn er in de loop van de week exemplaren te verkrijgen in bibliotheken, bij het theater en op het gemeentehuis. Meer informatie en kaarten reserveren op de website van de vrijwilligersstichting op www.vriendenvandebeun.nl

Zondag 9 mei 2010 − bron: Vrienden van de Beun

2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2021-02-18 ’De artiest is pas echt de sjaak’
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2017-03-01 Op zoek naar nieuwe huurder voor Heilooër theater De Beun

Meer nieuws met theater


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn