Nieuws

Eensgezindheid heeft nieuwe dirigent

ARCHIEF: Woensdag 16 juni 2010 HEILOO - Na een periode met verschillende proefdirecties heeft muziekvereniging Eensgezindheid een dirigentenverkiezing gehouden. Ikina van der Aar uit Heiloo kreeg de meeste punten en is gevraagd om de nieuwe dirigent te worden.

Ikina begon de studie Hobo bij Henny van Dooren aan het Conservatorium van Enschede. Ze studeerde daar al Bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente, maar de muziek begon toch te trekken. Nadat ze haar studie Bedrijfsinformatietechnologie had afgerond ging ze voor een uitwisseling naar Weimar om zich aan de Frans Liszt Hochshule fur Muzik helemaal op de muziek te storten. Hier studeerde Ikina hobo bij prof. Axel Schmidt en maakte ze kennis met ensembleleiding. Na deze uitwisseling vertrok Ikina naar Amsterdam om bij Jan Spronk hobo te studeren. Bij Gerrit Fokkema startte ze de vooropleiding HaFaBra directie om een jaar later deze studie te beginnen bij Jan Schut.

In 2004 studeerde Ikina af op hobo en in 2006 sloot Ikina haar HaFaBra directie af met een concert met Corus Symfonisch Blaasorkest. Hier viel ze regelmatig in als de vaste dirigent verhinderd was. Op hobo en althobo heeft Ikina diverse soloconcerten gespeeld en heeft ze meerdere malen meegedaan aan de NJO Summer Academy. Zij heeft les gegeven bij diverse verenigingen en bij muziekschool Stede Broec. Daarnaast heeft zij AMV lessen gegeven bij Instituut Muzikale Basisvorming en bij diverse orkesten.

Als dirigent heeft Ikina meerdere leerlingenorkesten geleid en stond ze voor Muziekvereniging Venhuizen. Momenteel staat ze naast Muziekvereniging Eensgezindheid Heiloo ook voor Harmonie Intenso uit Zaandam en is ze werkzaam bij Hogeschool Inholland.

Woensdag 16 juni 2010 − bron: Muziekvereniging Eensgezindheid

2015-05-22 Filmclip Eensgezindheid online
2015-04-01 'Elke noot is raak'
2014-11-03 Eensgezindheid en Jus Live Music Night brengen 'Proms-achtig' concert
2014-08-20 Oratoriumkoor repeteert Weihnachtsoratorium
2014-08-20 Eensgezindheid en Jus Live Music Night
2014-06-26 Eensgezindheid heeft nieuwe dirigent
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend
2014-05-13 Avondvierdaagse start op 10 juni

Meer nieuws met eensgezindheid dirigent


Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid