Nieuws

Yora Rienstra op Uit&Zo

ARCHIEF: Vrijdag 27 augustus 2010 HEILOO- Op zaterdag 4 september wordt rond de Openbare Bibliotheek aan de Westerweg de jaarlijkse markt gehouden waar het startsein wordt gegeven van het culturele, educatieve en sportieve seizoen. “De Vrienden van De Beun” geven op Uit&Zo informatie over hun programma in het komende theaterseizoen. Ook hebben zij cabaretière Yora Rienstra uitgenodigd om een voorproefje te geven van haar optreden in “De Beun”.

De voorstelling van Yora Rienstra (op zaterdag 16 oktober) is een van de 24 die de vrijwilligersstichting in het komende theaterseizoen organiseert. De belangstelling er voor is groot. In de voorverkoop raakten al 6 voorstellingen uitverkocht. Maar er is nog genoeg keuze voor een gezellig avondje uit in ’t theater in eigen dorp. Ook voor Yora Rienstra zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De talentvolle Amsterdamse speelt tijdens Uit&Zo in de Willibrorduskerk, kort na drie uur. Ze zingt liedjes uit haar programma “Aan jou heeft het niet gelegen”. Daarmee won ze in 2009 in “De Kleine Komedie” de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze heeft haar prijswinnende optreden uitgebreid naar een volwaardig theaterprogramma en daarmee komt in try-out naar Heiloo. Yora studeerde in 2006 af op de Kleinkunstacademie. Sindsdien boekt ze succes met haar verrassende liedjes. Voor Herman van Veen schreef ze “Ik hou van jou”, dat hij o.a. opnam op zijn nieuwe CD. De Volkskrant zette haar afgelopen week in de top 3 van hoge cabaretverwachtingen voor komend seizoen.

Het theaterseizoen in “De Beun” begint op vrijdag 17 september met het toneelstuk “Duet for One”. Vera Mann speelt daarin een violiste die op het toppunt van haar roem wordt getroffen door de ziekte MS. Het plaatst haar voor een dilemma: wat doe je met je leven als je het vak waarin je zo wordt bewonderd niet meer kunt uitoefenen? In sessies met haar psychiater, gespeeld door Wilbert Gieske, wordt de strijd van de violiste gevolgd en ontstaat een opmerkelijke band tussen de hoofdpersonen. Kaarten kunnen worden besteld via www.vriendenvandebeun.nl

Vrijdag 27 augustus 2010 − bron: Vrienden van de Beun

2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2021-02-18 ’De artiest is pas echt de sjaak’
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2017-03-01 Op zoek naar nieuwe huurder voor Heilooër theater De Beun

Meer nieuws met theater uitenzo


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn