Nieuws

Regina Albrink speelt Liszt

ARCHIEF: Maandag 8 november 2010 HEILOO- In Theater “De Beun” de komende zondagen aandacht voor klassieke muziek. Op 14 november schetsen pianiste Regina Albrink en acteur Klaas Hofstra een fascinerend beeld van Frans Liszt. Een week later is Paul Witteman gast van “De Vrienden”. Hij verzorgt samen met de Heilooër concertpianist Gerard Boeters een concertvoordracht.

Componist en pianist Frans Liszt was een man van uitersten. Heen en weer geslingerd tussen zijn geestelijke en lichamelijke begeerten. Als pianist bejubeld, als componist door zijn tijdgenoten miskend. LisztÂ’s intrigerende levensverhaal wordt door Klaas Hofstra op meeslepende wijze tot leven gebracht, Regina Albrink laat horen dat LisztÂ’s composities tot de mooiste behoren die er voor vleugel zijn geschreven.

Regina Albrink is één van de meest veelzijdige pianisten van Nederland. Het theater is de plaats waar haar carrière begon. Na haar solistendiploma behaald te hebben in Amsterdam bij de Franse pianiste Danièle Dechenne en nog drie jaar studie aan de beroemde Franz Liszt Academy in Boedapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados, speelde zij Chopin en Liszt in vele voorstellingen van Hans van Manen's balletten. Met Klaas Hofstra maakt zij nu al de derde theaterproductie, een voorstelling waar spel en muziek elkaar afwisselen in een sfeer die in “De Beun” helemaal tot zijn recht komt.

Kaarten voor “Liszt” (aanvang 11.30 uur) zijn verkrijgbaar via www.vriendenvandebeun.nl of aan de kassa van het theater, ’s middags tussen half twee en vijf uur. Het optreden van Paul Witteman en Gerard Boeters is uitverkocht.

Maandag 8 november 2010 − bron: Vrienden van de Beun

2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2017-03-01 Op zoek naar nieuwe huurder voor HeilooĂ«r theater De Beun
2017-02-21 Marktconsultatie Theater De Beun
2017-02-15 De hele zaal aan tafel
2016-10-02 Terugkijken: Deelnemers geven alles tijdens Showhero
2016-10-01 Straks LIVE: Showhero vanuit Theater de Beun

Meer nieuws met piano theater


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn