Nieuws

Wethouder deelt spijbelkrant uit

ARCHIEF: Dinsdag 15 maart 2011 HEILOO - Aanstaande donderdag op de Dag van de Leerplicht bezoekt wethouder jeugdbeleid Hero Veger samen met de leerplichtambtenaar Marjon Krol het PCC in Heiloo. Hero gaat een spijbelkrant uitdelen en met leerlingen van twee klassen in gesprek.

Rond de Dag van de Leerplicht organiseren leerplichtambtenaren in de regio Noord Kennemerland allerlei acties rond het thema ‘School, bekijk ’t eens anders’ over ongeoorloofd schoolverzuim in het voortgezet onderwijs. Op de basisscholen in Heiloo hangen posters.

Recht
Het is de achtste keer dat de landelijke Dag van de Leerplicht plaatsvindt. Op deze dag vragen het ministerie van Onderwijs en Ingrado (de landelijke brancheorganisatie voor leerplicht en voortijdig schoolverlaten) aandacht voor het recht op onderwijs dat iedereen in Nederland heeft. "Want naar school gaan is niet alleen een plicht, kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen", zegt de gemeente.

Spijbeljournaal
Hero Veger deelt aan de PCC-leerlingen een spijbelkrant uit; ‘het Spijbeljournaal’. In de krant staan onder andere interviews met jongeren en items van de officier van Justitie, Bureau Halt, van een leerplichtambtenaar en van de Raad voor de Kinderbescherming over arbeidskansen in bepaalde beroepsrichtingen. "Kortom de krant gaat over schoolverzuim, waarom je niet moet spijbelen en wat de consequenties kunnen zijn als je het wel doet."

Folder
De gemeente Heiloo heeft een nieuwe folder gemaakt over leerplicht en verlof: "In deze folder staat wat leerplicht betekent, wanneer leerplicht begint en eindigt, wat een startkwalificatie is, wat een leerplichtambtenaar doet en in welke situaties kinderen verlof kunnen krijgen." De folder kunnen mensen op school krijgen of ophalen in het gemeentehuis.

Dinsdag 15 maart 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2017-03-17 Ieder kind heeft recht op een plek op school
2015-03-19 PCC-leerlingen klas 2A getrakteerd
2014-03-21 Jongeren schrijven over leerplicht
2012-03-15 Taart voor alle leraren
2011-09-09 Gemeente bundelt jeugdbeleid
2011-05-27 April komt aan in Heiloo
2011-03-15 Wethouder deelt spijbelkrant uit
2011-01-13 Premtime vanuit Heiloo
2010-10-16 Vak Heiloo viert feest

Meer nieuws met spijbelen leerplicht