Nieuws

Vrienden van de Vijfhoek vieren feest

ARCHIEF: Zaterdag 19 maart 2011 HEILOO - Sinds 1991 steunt de Stichting Vrienden van de Vijfhoek het orthopedagogisch dagcentrum De Vijfhoek. De stichting is opgericht door een aantal actieve ouders om grotere projecten te kunnen realiseren die niet vanuit de AWBZ gefinancierd kunnen worden.

ODC De Vijfhoek is een dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap en maakt deel uit van De Waerden, een professionele dienstverlenende organisatie voor mensen met een beperking in Noord-Holland. De Vijfhoek werd in november 1973 geopend. In totaal kunnen er veertig kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar geplaatst worden.

Grote projecten
Onder het motto Vierkant achter de Vijfhoek realiseert de stichting projecten waarbij de Vijfhoek financieel buiten schot blijft: alle benodigde gelden komen uit eigen middelen of sponsorgelden. Op deze manier zijn de afgelopen jaren onder andere een snoezelruimte, een multifunctionele bewegingsruimte en een buitenspeelplaats gerealiseerd. Ook financieren de Vrienden van de Vijfhoek jaarlijks een dagje uit voor de kinderen.

Snoezelruimte
De snoezelruimte was in 1993 het eerste project dat stichting realiseerde. In deze ruimte kunnen zintuiglijke ervaringen worden opgedaan met behulp van lichteffecten, geluiden, geuren en diverse voelmaterialen. Voor de kinderen is dit een zeer prettige combinatie van leren, spelen, ontspannen en genieten. Tijdens dit feestjaar willen de Vrienden van de Vijfhoek deze snoezelruimte opknappen. De wens is om deze ruimte uit te breiden en te herinrichten met bijvoorbeeld een waterbed, een bubbelbuis, softplay meubels, een snoezelmat en verlichting aan het plafond.

Feest
Op zondag 26 juni 2011 wordt tussen 15.00 en 19.00 uur het 20-jarig verjaardagsfeest gevierd bij De Vijfhoek aan Het Vierkant 22. Iedereen die betrokken is of is geweest bij De Vijfhoek of de Stichting is van harte uitgenodigd. Tijdens het feest kan men oude bekenden ontmoeten, verhalen ophalen en met nieuwe mensen kennismaken. Natuurlijk wordt er ook geproost op de toekomst, want plannen en ideeën heeft de Stichting Vrienden van de Vijfhoek genoeg. Inschrijven voor het verjaardagsfeest kan op www.vriendenvandevijfhoek.nl

Zaterdag 19 maart 2011 − bron: Vrienden van de Vijfhoek

2016-03-21 ’Kinderen onder de radar’
2016-02-16 Nijpend tekort aan vrijwillige begeleiders
2016-02-14 Gehandicapte kinderen noodgedwongen thuis door gebrek aan vrijwilligers
2014-02-26 Open Dag bij De Vijfhoek
2013-10-08 Rolstoelschommel en iPads voor De Vijfhoek
2012-10-16 Geurtuin bij De Vijfhoek dichtbij
2012-03-12 De Vijfhoek opent nieuwe snoezelruimte
2011-06-28 Verjaardagsfeest Vijfhoek geslaagd
2011-06-24 Alles voor dat kleine beetje respons

Meer nieuws met vijfhoek


Bron: Cees Huisman
bron: Cees Huisman
Bron: Astrid Ottenheym
bron: Astrid Ottenheym
Bron: Astrid Ottenheym
bron: Astrid Ottenheym
Bron: Astrid Ottenheym
bron: Astrid Ottenheym