Nieuws

Geurtuin bij De Vijfhoek dichtbij

ARCHIEF: Dinsdag 16 oktober 2012 HEILOO - Een nieuwe (geur)tuin is een stap dichterbij gekomen voor De Vijfhoek, het orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen met een beperking.

Junior Kamer Heerhugowaard overhandigde dinsdag 9 oktober een cheque ter waarde van € 7.000,- aan de Stichting Vrienden van de Vijfhoek. Deze stichting ondersteunt De Vijfhoek met de realisatie van diverse projecten.

Golftoernooi
De Junior Kamer Heerhugowaard had het bedrag opgehaald tijdens het Junior Kamer Golftoernooi dat zij in mei van dit jaar organiseerde op de baan van Golfclub ’t Regthuys in Winkel. Aansluitend werd een veiling met ludieke items georganiseerd.

De opbrengst van de dag werd door Christiaan Gude, Dennis Engelsma en Niels Engel overhandigd aan Nel Jonkerman-Leber, teamleider van De Vijfhoek. Bij het zien van het bedrag kon ze haar verbazing niet onderdrukken: “Dát is nou een hole-in-one!”

Aantrekkelijke (geur)tuin
De donatie wordt ingezet voor de nieuwe (geur)tuin van De Vijfhoek. Hoewel dit omvangrijke project nog in de kinderschoenen staat, hoopt men de aanleg dankzij donaties en sponsorprojecten tegelijkertijd met de verbouwing van De Vijfhoek in 2013 te kunnen realiseren.

Het ontwerp van de tuin is eerder belangeloos aangeboden door tuinarchitect Van Haneghem. De (geur)tuin krijgt een bijzonder ontwerp waarin vorm, veiligheid, inrichting en bijzonder beplanting optimaal worden ingezet.

Vrienden van de Vijfhoek
In 1991 hebben een aantal actieve ouders de Stichting Vrienden van de Vijfhoek opgericht. Onder het motto Vierkant achter de Vijfhoek maken zij zich hard voor het realiseren van projecten die hard nodig zijn voor deze kinderen, maar waar niet in voorzien wordt binnen de reguliere zorg.

Alle benodigde gelden voor de projecten van de Vrienden van de Vijfhoek komen uit eigen middelen, van donateurs, legaten, fondsen of uit sponsorgelden. Meer informatie over de stichting vindt u op www.vriendenvandevijfhoek.nl, donaties worden graag ontvangen op bankrekeningnummer ING.6293351.

Dinsdag 16 oktober 2012 − bron: Vrienden van de Vijfhoek

2016-03-21 â€™Kinderen onder de radar’
2016-02-16 Nijpend tekort aan vrijwillige begeleiders
2016-02-14 Gehandicapte kinderen noodgedwongen thuis door gebrek aan vrijwilligers
2014-02-26 Open Dag bij De Vijfhoek
2013-10-08 Rolstoelschommel en iPads voor De Vijfhoek
2012-10-16 Geurtuin bij De Vijfhoek dichtbij
2012-03-12 De Vijfhoek opent nieuwe snoezelruimte
2011-06-28 Verjaardagsfeest Vijfhoek geslaagd
2011-06-24 Alles voor dat kleine beetje respons

Meer nieuws met vijfhoek


Bron: Cees Huisman
bron: Cees Huisman
Bron: Astrid Ottenheym
bron: Astrid Ottenheym
Bron: Astrid Ottenheym
bron: Astrid Ottenheym
Bron: Astrid Ottenheym
bron: Astrid Ottenheym