Nieuws

Laatste voorstelling van vrienden

ARCHIEF: Dinsdag 3 mei 2011 HEILOO - Het toneelstuk ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ stond geboekt in theater De Beun, maar als gevolg van de brand wordt uitgeweken naar de Reaalzaal van theater De Vest in Alkmaar. Het is de laatste professionele uitvoering van dit seizoen.

Meer dan een miljoen exemplaren zijn wereldwijd verkocht van de roman ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ van de jonge Italiaanse schrijver Paolo Giordano uit 2008. Meer dan 200.000 werden er verkocht in Nederland. Het boek werd in 22 talen vertaald en beleefde al een filmversie. Op 7 april jl. ging de Nederlandse toneelbewerking in première, gemaakt en geregisseerd door Madeleine Matzer, die eerder veel succes boekte met haar toneelbewerking van het boek van Jan Siebelink ‘Knielen op een bed violen’.

Priem
Priemgetallen zijn eenzame getallen. Ze zijn alleen deelbaar door zichzelf en door Ă©Ă©n. Twee eenzame pubers, Alice en Mattia, ontmoeten elkaar op de middelbare school en sluiten een breekbare vriendschap die we zoÂ’n zestien jaar volgen. Theatermaker Madeleine Matzer werd gegrepen door de niet uitgesproken maar tastbaar aanwezige liefde tussen Alice en Mattia. Haar toneelstuk wordt verrijkt door de indringende muziek van componist Helge Slikker en door de liedjes die de acteurs zingen.

Recensies
Na de première van dit bijzondere toneelstuk op 7 april stroomden de recensies binnen. De Volkskrant schreef: ‘Madeleine Matzers bewerking van het boek is simpel en treffend ’ en ‘de voorstelling blijft boeien door het onverschrokken acteren van Roothooft en Klaver’. De Telegraaf had het over Giordano’s ‘beeldende taal’ die in deze opzet ‘alle ruimte krijgt om te fonkelen’ en schreef ook: ‘Sfeervolle, klein gehouden liedjes zorgen voor mooie momenten van verstilling’. De Metro: ‘Voelbare spanning en geweldig acteerwerk zorgen voor meeslepend verhaal’. Het Haarlems Dagblad noemde de voorstelling ‘hartverscheurend en beeldschoon’.

De uitvoering vindt plaats op maandagavond 9 mei 2011, aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten 17,50 euro. Bestellen kan via de kassaÂ’s of de online-bestelsystemen van theater De Beun of theater De Vest. Kaarten voor De Beun zijn gewoon geldig.

Dinsdag 3 mei 2011 − bron: Vrienden van de Beun

2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2021-02-18 â€™De artiest is pas echt de sjaak’
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2017-03-01 Op zoek naar nieuwe huurder voor HeilooĂ«r theater De Beun

Meer nieuws met theater


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn