Nieuws

Brandpreventie met speciale krant

ARCHIEF: Vrijdag 30 september 2011 HEILOO - In oktober is het elk jaar tijd voor de Nationale Brandpreventieweken. Het thema is dit jaar Wat doe JIJ bij brand? en de brandweer van Heiloo verspreidt een speciale krant.

De campagne richt zich vooral op senioren en (ouders van) kinderen. Vooral de senioren worden dit jaar zowel landelijk als regionaal actief benaderd. Deze groeiende groep mensen loopt extra risico bij brand, dat blijkt uit onderzoek. Oudere mensen blijven namelijk langer thuis wonen en geven zelf aan met verschillende beperkingen te kampen.

Krant
Net als vorig jaar, is Brandweer Heiloo ook dit jaar in de maand oktober extra actief op het gebied van brandpreventie. Richtte de brandweer zich vorig jaar op het ontruimen van zorgorganisaties in Heiloo, dit jaar zorgt de brandweer van Heiloo voor verspreiding van een speciale krant.

De krant is gratis af te halen in het gemeentehuis, de brandweer, bibliotheek, Trefpunt, De Loet, Overkerck, Het Alternatief, De Woonheuvel en Het Open Huis. Cliënten van diverse zorginstellingen in de regio ontvangen de krant persoonlijk. Dit wordt mogelijk gemaakt door medewerking van de betreffende zorginstellingen.

Checklist
De krant is onderdeel van de landelijke campagne en wijst senioren (en anderen) op hun eigen verantwoordelijkheid om brandveilig te wonen. Er staan tips in en een checklist. Meer informatie over de landelijke brandpreventieweken kunt u vinden op www.brandpreventieweek.nl

Vrijdag 30 september 2011 − bron: Brandweer Heiloo

2023-01-21 Massale inzet van brandweer bij GGZ
2022-07-15 Schuurbrandje bij woning
2021-12-06 Ongeval met vrachtwagen op A9
2021-09-17 Vermoedelijk drugsafval gevonden
2021-09-08 Woonlocatie begeleid wonen vol rook, omwonenden op straat
2021-05-05 Autobrand Heilooërdijk in Alkmaar
2021-05-03 Keukenbrandje bij mantelzorgcentrum
2021-04-13 Brand in woning Heiloo, één persoon naar ziekenhuis
2021-04-13 Bewoner gewond bij woningbrand

Meer nieuws met brandweer


Bron: Petra
bron: Petra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Johan Steenhoek
bron: Johan Steenhoek
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn