Nieuws

Heiloo op nominatie voor glasvezel

ARCHIEF: Dinsdag 1 mei 2012 HEILOO - Binnenkort is Heiloo aan de beurt om op glasvezel te worden aangesloten. Voorwaarde is dat tenminste 30% van de huishoudens in het aansluitgebied een abonnement afsluit.

De aanleg van glasvezel in Nederland is in volle gang. Een operatie die vele jaren zal gaan duren en die wordt ingegeven door de toenemende vraag naar bandbreedte. De enorme toename aan digitaal verkeer betekent dat de bestaande netwerken tegen het einde van hun capaciteit aanlopen.

Techniek van de toekomst
In tegenstelling tot de huidige koperen kabel kent glasvezel haast oneindige capaciteit. Informatie reist met de snelheid van het licht, waarbij het verzenden net zo snel gaat als het ontvangen. Bovendien hoeft de kabel niet te worden gedeeld met medebewoners en buren, zoals nu wel het geval is.

In het dagelijks gebruik is dit terug te zien in zeer snel en stabiel internet dat geen enkele moeite meer heeft met grote bestanden. In superieur beeld en geluid op de tv en tal van interactieve diensten. Daarmee opent glasvezel een wereld aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van werken, leren, communiceren en ontspannen. Van beeldbellen met collega’s tot zorg op afstand of bijvoorbeeld tv in 3D. Met de komst van glasvezel raken deze nieuwe ontwikkelingen in een enorme stroomversnelling.

Enthousiasme bepaalt de komst
In Nederland wordt nu op ongeveer 150 plaatsen aan glasvezel gewerkt en Heiloo kan daar bij komen. De aanleg van glasvezel vergt enorme investeringen. Daarom komt glasvezel in eerste instantie in gebieden en steden waar de bewoners dit nieuwe netwerk enthousiast omarmen en daadwerkelijk gaan gebruiken.

Daarbij is een kritische grens bepaald. Als 30% van de huishoudens binnen het aansluitgebied een glasvezelabonnement neemt bij één van de deelnemende serviceproviders zal met de aanleg worden begonnen. Wordt het percentage niet gehaald, dan gaan andere gemeenten vóór en kan het nog jaren duren voordat Heiloo opnieuw de kans krijgt.

De peildatum is 16 september 2012. De aansluiting is kosteloos net als het glasvezelmodem in de woning. Glasvezel in Heiloo is een initiatief van Reggefiber. Een onafhankelijke onderneming die zich volledig toelegt op de aanleg van glasvezel in Nederland.

Dinsdag 1 mei 2012 − bron: Reggefiber

2017-05-04 Noord-Holland loopt achter met aanleg glasvezelinternet
2014-04-17 Ook waterleiding lek in Plan Oost
2014-02-19 Thuis in de toekomst-winkel open
2013-12-29 Lancering Thuis in de Toekomst
2013-12-28 3D printen in tent op Looplein
2013-12-17 Ondernemers in de glasvezeltent
2013-11-27 Glasvezel klaar met Oud en Nieuw
2013-03-16 War Child steunen met glasvezel
2013-02-18 Taart voor initiator van glasvezel

Meer nieuws met glasvezel


Bron: House
bron: House
Bron: Martijn Mol
bron: Martijn Mol
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: tommyhoorn
bron: tommyhoorn