Nieuws

Nieuwe afvalwaterzuivering geopend

ARCHIEF: Zaterdag 7 juli 2012 HEILOO - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier opende afgelopen donderdag de nieuwe afvalwaterzuivering in Heiloo. Vandaag is er een open dag voor het publiek.

De nieuwe rioolwaterzuivering (rwzi) zuivert het afvalwater van Heiloo, Castricum en een deel van Alkmaar. De nieuwe zuivering voorziet voor 70% in haar eigen energiebehoefte doordat de installatie energiezuinig is ontworpen. Daarnaast wordt het biogas dat vrijkomt bij de vergisting van het slib omgezet in warmte en elektriciteit. Het totale budget voor deze rwzi was 27 miljoen euro.

Samenwerking
Burgemeester Hans Romeyn, Dijkgraaf Luc Kohsiek en hoogheemraad Hans van Os benadrukten het belang van goede samenwerking tussen hoogheemraadschap en gemeente. “Door samen te werken bij aanbestedingen, audits en de aanschaf van materialen besparen we geld. Hierdoor worden de stijgende kosten beperkt en blijft de kwaliteit van het oppervlaktewater gewaarborgd.”

Water & Vuur
Ook voor de open dag vandaag zaterdag 7 juli 2012 wordt samengewerkt met de gemeente Heiloo. Bezoekers kunnen op de rwzi kijken hoe water wordt gezuiverd en om de hoek, bij de brandweer zien hoe vuur wordt geblust. Rondleidingen, demonstraties, tentoonstellingen, water en vuurspelen en poffertjes zorgen voor een leerzame en gezellige dag.

Zaterdag 7 juli 2012 − bron: Hollands Noorderkwartier

2014-06-15 Bijzondere fietstocht op Waterdag
2013-04-19 Zomerse activiteiten bij Welzijn
2012-07-07 Nieuwe afvalwaterzuivering geopend
2012-06-26 Spelen met water en vuur
2012-06-16 Open dag bij rioolwaterzuivering
2011-11-18 Nieuwe rioolzuivering in bedrijf
2011-01-07 Slibzuivering grotendeels bovengronds

Meer nieuws met rwzi waterzuivering


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Sabine Draaijer
bron: Sabine Draaijer
Bron: Sabine Draaijer
bron: Sabine Draaijer
Bron: Sabine Draaijer
bron: Sabine Draaijer