Nieuws

Lachen om mannen in De Beun

ARCHIEF: Donderdag 15 november 2012 HEILOO - Aanstaande zaterdag 17 november is Cloaca met Tygo Gernandt, Guy Clemens, Thijs Römer en Sieger Sloot in theater De Beun.

Precies tien jaar geleden ging het stuk Cloaca van Maria Goos in première. Het was het begin van een triomftocht, want het stuk bleek een succes en werd opgevolgd door een film en vele buitenlandse versies.

Niet verwonderlijk, want alles wat Goos schrijft oogst lof, zoals ook Pleidooi, Oud Geld, Doek en De Familie Avenir. Tien jaar later verdient Cloaca een hedendaagse enscenering. Een cast bestaande uit veelbelovende acteurs gaat de uitdaging aan.

Vriendschap
Vier mannen kennen elkaar uit hun studententijd, waarna zij door omstandigheden uit elkaar zijn gegroeid. Elk van hen heeft problemen. Pieter heeft zich op zijn werk compleet in de nesten gewerkt, Tom is verslaafd, Joep is het huis uit gezet door zijn vrouw en Maarten heeft een geheime verhouding. Uit solidariteitsgevoel helpen ze elkaar. De oude vriendschappen en verwachtingen blijken echter niet bestand tegen de tand des tijds en hun zelfzuchtige ambities.

Humor en tragiek
NRC: "Sieger Sloot als de opportunistische Joep en Guy Clemens als de gevoelige Pieter maken waarachtige mannen van hun personages. (...) Guy Clemens mengt geraffineerd de humor en tragiek die Goos zo knap samenbrengt. (...) Na zo'n twintig minuten heeft deze Cloaca de schaduw van zijn voorganger afgeschud. Dan blijft een ijzersterke komedie over, vol maatschappijkritisch venijn, waarin de slimme, trefzekere zinnetjes over elkaar heen buitelen."

Het stuk met verrassende plotwendingen en knisperend komische dialogen is aanstaande zaterdag 17 november 2012 om 20.15 uur in Heiloo. Kaarten kosten 22 euro en zijn te koop bij De Schrijverij, het Trefpunt, de bibliotheek en via de website van de Vrienden van de Beun.

Donderdag 15 november 2012 − bron: Vrienden van de Beun

2023-02-06 Theater De Beun heeft het moeilijk.
2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2021-02-18 â€™De artiest is pas echt de sjaak’
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer

Meer nieuws met theater


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn