Nieuws

Terugblikken met Oud Heiloo

ARCHIEF: Woensdag 5 februari 2014 HEILOO - De komende maanden worden populaire presentaties bij de historische vereniging in de Oudheidkamer Heiloo opnieuw gehouden.

De presentaties die Oud Heiloo in de laatste maanden van het vorig jaar hield, trokken veel bezoekers. "De belangstelling was zo groot dat een beduidend aantal bezoekers de voorstellingen niet kon bijwonen", weet de vereniging.

Om meer mensen een kans te geven worden de presentaties herhaald in de komende maanden tot en met april. Op vijf zaterdagmiddagen wordt historisch teruggeblikt in de filmzaal van de Oudheidkamer Heiloo.

  • Op zaterdag 8 februari presenteert Jaap de Graaf deel 1 van "De groei en ontwikkeling van Heiloo". Aan de hand van oud en nieuw kaartmateriaal wordt aangegeven hoe de groei van Heiloo zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Duidelijk wordt gemaakt dat toch nog veel van het oude nog herkenbaar aanwezig is in het dorp.
  • Op zaterdag 8 maart is de beurt aan Piet Kuijper met "De verdwenen tuinbouw in Heiloo", Er werden in Heiloo volop asperges geteeld en Heiloo stond bekend om zijn aardbeienteelt. De veiling van deze producten van Heiloo is verleden tijd. Kuijper vertelt er meer over.
  • Zaterdag 22 maart gaat Piet Stoffers in op "De veranderingen rondom ‘t Loo, voor en na de bouw van het winkelcentrum". Aan de hand van veel foto's laat Piet Stoffers zien hoe ingrijpend de omgeving van de Witte Kerk na 1970 is veranderd en welke gevolgen dat heeft gehad voor het wonen en winkelen in die buurt.
  • Zaterdag 5 april komt Jaap de Graaf terug met deel 2 van "De groei en ontwikkeling van Heiloo". Weinig mensen weten nog dat zich middenin Heiloo een camping bevond. Over de verplaatsing van deze camping is veel gedoe geweest. Interessant om de toelichtingen van Jaap de Graaf te horen.
  • Zaterdag 26 april verhaalt Wim Buwalda over "De Kring van Heiloo". Rond 1840 speelde Heiloo een belangrijke rol in de geschiedenis van de Nederlandse literatuur. Johannes Hasebroek, Cornelis van Foreest, Nicolaas Beets en Jan Kneppelhout, Truitje Toussaint en Willem Hofdijk: Buwalda licht toe waarmee deze vriendenkring zich bezighield in de pastorie en op Nijenburg.

De presentaties zijn niet alleen interessant voor oud-Heilooërs, maar voor nieuwe dorpsgenoten. Aanvang van de presentatie is telkens 14.30 uur, het half uur daarvoor is er inloop met koffie. De Oudheidkamer Heiloo is gevestigd aan de Bergeonstaat 30. Meer informatie over deze presentaties via e-mail info.oudheiloo@gmail.com of telefoonnummer 072-5321404.

Woensdag 5 februari 2014 − bron: Oud Heiloo

2014-06-06 Geen kostendekkende huren
2014-04-03 Grootschalige nieuwbouw op strandwal
2014-02-25 Vergeten verleden in Oudheidkamer
2014-02-05 Terugblikken met Oud Heiloo
2014-01-06 Meer portretten in huis Nijenburg
2013-12-01 Oud Heiloo op herhaling
2013-11-19 Presentatie voor en na 't Loo
2013-09-10 Kapers belagen kasteelheer Ypestein
2013-06-02 Herinneringen ophalen bij Oud Heiloo

Meer nieuws met oudheiloo oudheidskamer


Bron: WillibrordusHeiloo
bron: WillibrordusHeiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: OneindigNoordHolland
bron: OneindigNoordHolland
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online