Nieuws

Crematorium Alkmaar is nabij

ARCHIEF: Donderdag 24 april 2014 HEILOO - De komst van een crematorium onder de rook van Heiloo lijkt een stap dichterbij te komen.

De gemeenteraad van Alkmaar zal komende maand waarschijnlijk toestemming geven voor de voorbereiding van de omgevingsvergunning voor een crematorium op de plek van tuincentrum De Hoef in Alkmaar.

Het crematorium komt strategisch tegen de grenzen van de buurgemeenten en zal zichtbaar zijn vanaf het Maalwater. De gemeente Bergen heeft geen bezwaar, maar Heiloo sprak eerder uit tegen het crematorium.

Aantasting
"Met twee bezwaren: aantasting van het landelijk gebied en de mogelijke nadelige gevolgen voor de doorstroming op de westelijke ring. Volgens Heiloo strookt het plan niet met het provinciaal beleid. Belangrijker nog vindt Heiloo het risico dat de doorstroming van het verkeer op de ring wordt beperkt", meldt het Noordhollands Dagblad vandaag.

Rouwstoeten zullen leiden tot extra verkeer en opstoppingen op de Martin Luther Kingweg. Een crematorium op die plek staat haaks op pogingen van provincie en gemeenten om de doorstroming op de westelijke ring te verbeteren.


Het crematorium volgens de projectontwikkelaar (bron: Vrieshorst Project BV)

Donderdag 24 april 2014 − bron: Noordhollands Dagblad

2014-04-24 Crematorium Alkmaar is nabij
2013-06-01 Twijfels over crematorium in Alkmaar
2013-04-18 Crematorium onder de rook van Heiloo
2012-09-07 In Memoriam: Piet Dijkstra (1920-2012)

Meer nieuws met crematorium