Nieuws

Gewichtsconsulente schrijft werkboek

ARCHIEF: Donderdag 10 december 2009 Consulente Anne Bruin leidt al jaren een praktijk voor gewichtsbeheersing in Heiloo, waar ze al zeer veel mensen op een gezond gewicht heeft geholpen. Ze heeft met haar ervaring een werkboekje geschreven om gezond mee af te vallen.

Anne verteld: ”Bijna alle clienten die ik begeleid hebben een lijnverleden, de meesten van hen hebben vrijwel ieder dieet uitgeprobeerd en worstelen al lange tijd met hun (over)gewicht. Vaak voelen ze zich schuldig als na hun dieetpoging de kilo’s er weer aankomen. Niet nodig! Onthoud maar dat niemand zijn hele leven een bepaald dieet kan volhouden. Dat zou ook niet kunnen want je zou op den duur allerlei tekorten in belangrijke voedingsstoffen oplopen met alle negatieve gevolgen voor je gezondheid. Bovendien leidt een dieet nooit tot beter voedingsgewoonten. Je valt altijd weer terug in je oude eetpatroon en daar ligt in 9 van de 10 gevallen het probleem van je overgewicht. Te veel eten, te vaak of juist te weinig, verkeerde keuzes in voeding, snaaimomenten die je niet kunt weerstaan, dit zijn een aantal gewoonten die om verandering vragen. Gevolg: na het dieet vliegen de kilo’s er weer net zo hard aan en dat kan behoorlijk frustrerend zijn”.

Ze vervolgt: “Ik besloot hierover een werkboek te schrijven. De term werkboekje houdt in dat je een aantal gegevens zoals je gewicht, je beweging gaat opschrijven en bijhouden. Het opschrijven is belangrijk, dit zie ik ook in mijn praktijk, het zorgt ervoor dat je veel bewuster met je eten en beweging bezig bent. De voorbeeld weekmenu’s die een gezonde maar vooral ook lekkere en afwisselende basis vormen kun je eenvoudig aanpassen aan jouw persoonlijke situatie en portomonnee. In het boekje staan naast deze menu’s ook lekkere en makkelijk te bereiden recepten, tips en adviezen waardoor je op een gemakkelijke manier af zult vallen. Het behandelt herkenbare knelpunten zoals emotie-eten waar heel veel menen (vooral vrouwen) mee te maken hebben. Gezond afvallen, gewoon doen. Je bent dan straks veel beter in staat je nieuwe gewicht vast te houden want ja, dat is uiteindelijk toch waar het om gaat”.

Het werkboekje van Anne telt 72 pagina’s in full colour en kost €12,95. Het is te bestellen bij de boekhandel of via www.lekker-slank.com

Donderdag 10 december 2009 − bron: AllePersberichten.nl

2019-09-30 Hand in Hand in de Week van de Opvoeding
2016-04-26 Oerol-sfeer op Willibrordusterrein
2015-12-29 Vet verbranden en/of spieren opbouwen?
2015-01-04 Gratis Fit in 4 weken?
2014-09-17 Feest bij Fitclub Heiloo
2014-08-10 Energieker Leven start Fitclub Heiloo
2014-06-25 Langste Jaarmarkt van Noord-Holland
2014-06-23 EkoPlaza wordt biologische buurtsuper
2014-04-13 Inzameling voor voedselbank

Meer nieuws met voeding


Bron: Nico Adrichem
bron: Nico Adrichem
Bron: VDFLifestyleCoaching
bron: VDFLifestyleCoaching
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Energieker Leven
bron: Energieker Leven