Nieuws

Tweede Paasdag in De Trog

ARCHIEF: Vrijdag 15 april 2011 HEILOO - Op Tweede Paasdag maandag 25 april aanstaande is het voor iedereen mogelijk om officieel kennis te maken met Stichting de Buitenkans, met leuke Paas activiteiten voor jong en oud bij De Trog.

Stichting De Buitenkans onderneemt en ondersteunt baanbrekende activiteiten en publicaties die leiden tot andere beeldvorming over mensen met psychiatrische problematiek. Centraal staat dat de beste bruggen tussen mensen ontstaan door een echte ontmoeting, direct menselijk contact, het kennismaken met en het uitwisselen van ervaringen. Maar ook van dromen en verlangens.

Met dank aan diverse sponsors die het mogelijk maakten om een voormalige varkensstal om te toveren tot De Trog. Dit gebouw is geheel door cliënten ingericht en krijgt de functie van theeschenkerij, tentoonstellings- en activiteitenruimte.

Activiteiten
Op Tweede Paasdag is De Trog open. Ook het nieuwe dierenknuffelverblijf en de schilderijtentoonstelling Bakker & Beets kunnen worden bezocht. De tentoonstelling Bakker & Beets bevat een werkelijk unieke collectie. Dirk Bakker is kunstenaar en cliënt en Eric Beets een gevestigd kunstenaar, de stijl van beide kunstenaars is heel verschillend. Musea kochten werken van beide kunstenaars en zij exposeerden zowel in binnen als buitenland.

Rondom de Trog is nog veel meer te zien en te beleven. De moestuinen van kinderen van basisschool de Meander, de vlindertuin en de pas geplante zeer oude- en jonge fruitbomen. Er staat een mooie verzameling fruitrassen. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen onder begeleiding van een kunstenaar eieren beschilderen en het dierenknuffelverblijf bezoeken. Aan alle bezoekers zal gevraagd worden een eigen buitenkans, een wens, idee of uitspraak, achter te laten die nadien op een wand van de Trog zullen worden verzameld.

De openingsdag wordt om 20.00 uur afgesloten met de film Spider. Deze film gaat over een net ontslagen psychiatrisch patiënt die in eigen omgeving aan zijn verdere herstel werkt. De film werpt een ander licht op schizofrenie en psychiatrische problemen. Na afloop van de film kunnen bezoekers in gesprek met ervaringdeskundigen.

Vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur is iedereen welkom voor de openingsactiviteiten in en rondom de Trog, Bullaan 4, Heiloo (tegen over de brandweerkazerne). Openingstijden van de theeschenkerij en de tentoonstelling zijn: 25 april tot 29 mei 2011 op woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Vrijdag 15 april 2011 − bron: Stichting De Buitenkans

2015-07-29 Verhalenfestival en creativiteit bij De Buitenkans
2015-03-12 Leerlingen Clusius presenteren ontwerp natuurspeeltuin
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend
2014-05-29 Verhalenfestival op Kunst6daagse
2014-05-06 Muzikaal Heiloo repeteert Carmen
2014-02-27 Fotoproject voor Kunst6daagse
2014-02-05 Krasse knarren exposeren in De Trog
2014-01-30 Vierde editie BACHHH in De Trog

Meer nieuws met buitenkans trog


Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan