Nieuws

Wethouder wordt burgemeester in Limburg

ARCHIEF: Vrijdag 29 maart 2013 HEILOO - Wethouder Désirée Schmalschläger wordt per 1 juli de nieuwe burgemeester van Nuth. De raad van die gemeente heeft haar unaniem als beste kandidaat voorgedragen. 

De keuze voor Schmalschläger is gisteravond bekendgemaakt tijdens een speciale raadsvergadering, meldt dagblad De Limburger. Ze is sinds medio 2010 wethouder in Heiloo.

Ze werd geboren in Heerlen en is opgetogen over de voordracht: „Ik heb altijd terug naar Limburg gewild, het mooiste stukje Nederland. De omgeving, de cultuur en het gemoedelijke. Het klikte ook meteen tijdens de sollicitatiegesprekken.”

De voorzitter van de vertrouwenscommissie in Nuth is enthousiast. Hij roemt vooral Schmalschlägers persoonlijkheid en haar talrijke contacten in onder meer politiek Den Haag. „Ze is aardig én toch ook heel zakelijk”, voegde Jack Jetten van de Lokale Partij Groot Nuth eraan toe.

Onverwacht
Burgemeester Hans Romeyn: ”Ik feliciteer Désirée Schmalschläger met haar voordracht voor burgemeester van de gemeente Nuth. Het kwam voor ons onverwacht. We wensen haar veel succes met deze nieuwe stap in haar carrière. Ik heb haar leren kennen als een harde werker.” 

Schmalschläger is wethouder namens Heiloo2000 en D66/GroenLinks. Haar takenpakket bestaat uit duurzaamheid, grondbedrijf, volkshuisvesting, ruimtelijke ordening m.b.t. de projecten, beheer openbare ruimte, waaronder waterhuishouding, groenbeheer, klein onderhoud, afvalinzameling, gladheidbestrijding, accommodaties. Het is nog niet bekend wanneer wethouder Schmalschläger stopt met haar werkzaamheden voor de gemeente Heiloo.

Vrijdag 29 maart 2013 − bron: De Limburger

2021-09-13 De Duif speelt zwerfafvalbingo op landelijke World Cleanup day
2021-07-01 Joep en Noor ontvangen aanhanger voor hun skelter
2021-05-28 Heiloo had vorig jaar ondanks corona maar een klein tekort
2021-03-10 De Vennewatersweg kan op de schop, zegt de politiek in Heiloo.
2021-01-14 Meld u tot 31 januari aan voor de inkoopactie isolatie
2020-11-04 Bezoek Commissaris van de Koning
2020-07-07 Kansen voor vijf keer meer duurzame energie in Regio Alkmaar
2020-06-29 Holland Sport exploiteert per 1 juli binnensportaccommodaties
2020-06-22 Taskforce Heiloo zamelt idee├źn in voor de anderhalve meter-samenleving.

Meer nieuws met wethouder schmalschlager


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn