Nieuws

Wethouder wordt burgemeester in Limburg

ARCHIEF: Vrijdag 29 maart 2013 HEILOO - Wethouder Désirée Schmalschläger wordt per 1 juli de nieuwe burgemeester van Nuth. De raad van die gemeente heeft haar unaniem als beste kandidaat voorgedragen. 

De keuze voor Schmalschläger is gisteravond bekendgemaakt tijdens een speciale raadsvergadering, meldt dagblad De Limburger. Ze is sinds medio 2010 wethouder in Heiloo.

Ze werd geboren in Heerlen en is opgetogen over de voordracht: „Ik heb altijd terug naar Limburg gewild, het mooiste stukje Nederland. De omgeving, de cultuur en het gemoedelijke. Het klikte ook meteen tijdens de sollicitatiegesprekken.”

De voorzitter van de vertrouwenscommissie in Nuth is enthousiast. Hij roemt vooral Schmalschlägers persoonlijkheid en haar talrijke contacten in onder meer politiek Den Haag. „Ze is aardig én toch ook heel zakelijk”, voegde Jack Jetten van de Lokale Partij Groot Nuth eraan toe.

Onverwacht
Burgemeester Hans Romeyn: ”Ik feliciteer Désirée Schmalschläger met haar voordracht voor burgemeester van de gemeente Nuth. Het kwam voor ons onverwacht. We wensen haar veel succes met deze nieuwe stap in haar carrière. Ik heb haar leren kennen als een harde werker.” 

Schmalschläger is wethouder namens Heiloo2000 en D66/GroenLinks. Haar takenpakket bestaat uit duurzaamheid, grondbedrijf, volkshuisvesting, ruimtelijke ordening m.b.t. de projecten, beheer openbare ruimte, waaronder waterhuishouding, groenbeheer, klein onderhoud, afvalinzameling, gladheidbestrijding, accommodaties. Het is nog niet bekend wanneer wethouder Schmalschläger stopt met haar werkzaamheden voor de gemeente Heiloo.

Vrijdag 29 maart 2013 − bron: De Limburger

2020-04-25 Anderhalve-metercirkels in gemeente Heiloo
2020-03-11 Zonnige editie boomfeestdag
2020-02-14 Nieuwe knotwilgen voor de Hoogeweg
2020-02-07 Wethouders sparren met leerlingen Elckerlyc over energiebesparing
2020-01-27 De grote lerarenstaking: welke scholen gaan dicht en wat gaan ze doen?
2019-08-19 HeilooĆ«r Monumentencommissie zoekt 2 nieuwe leden
2019-07-11 Naar aanleiding van gesprekken met bewoners
2019-06-28 Fietsstraat Hoogeweg feestelijk geopend
2019-05-09 Wethouder geeft startsein promotiecampagne Natuurlijk Heiloo

Meer nieuws met wethouder schmalschlager


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn