Nieuws

Plaatsgenote wint eerste voetgolf toernooi

ARCHIEF: Maandag 23 juni 2014 Met drie prijzen werd Roos de Zeeuw de grote winnaar van de eerste editie van het Heiloo√ęr voetgolf toernooi.

Afgelopen zaterdag 21 juni vond het eerste Heilooër voetgolf toernooi plaats op de velden van HSV en in het Maalwater. De organisatie was in handen van de Stichting Kees, dat geld inzamelt voor mensen met een beperking.

Het toernooi mocht rekenen op grote belangstelling en was al ruim van te voren volgeboekt. Maar liefst 176 deelnemers legden in twee ronden het uitdagende parcours van 19 holes af onder een stralende zon.

Winnaars
In teams van vier ging men de strijd met de natuurlijke elementen aan met als doel het parcours in zo min mogelijk schoten af te leggen. Bij de mannen werd de winnaar Jeroen Haanstra die met 74 schoten de nummer twee Remco Harkmans met 75 één schot voorbleef. Drie spelers eindigden met 76 schoten op plaats drie. Het team van Dudink en Mossel legde beslag op de teamprijs.

Bij de vrouwen stak één iemand met kop en schouders boven de rest uit. Roos de Zeeuw won overtuigend met 88 schoten. Hiermee bleef ze de nummer twee met drie schoten voor. Ook de teamprijs was voor Roos met haar vriendinnen van de Terriërs. Met maar liefst 35 schoten minder dan de nummer twee werden zij de terechte kampioen.

Cabriolet
Naast het voetgolf was er nog een ander spel waarmee de heren en dames voetballers de kunsten konden vertonen. Een oude cabrio was met open dak geplaatst waar de deelnemers vanaf 15 meter in konden schieten. Uiteindelijk lukte het 22 deelnemers de bal in de voorronde binnen te schieten.

Aan het einde van de dag werd voor een volle tribune de finale gespeeld. Nadat de eerste 18 deelnemers hadden gemist was het Roos de Zeeuw die de bal feilloos in de cabrio schoot. De drie volgende finalisten miste ook doel waarna Roos tot winnaar werd gekroond. Een weekend cabrio rijden in een prachtige Mercedes was de buit.

Het voetgolf toernooi bleek een schot in de roos. Er werd een bedrag rond de 5.000 euro opgehaald voor het goede doel. De organisatie heeft aangekondigd dat het toernooi volgend jaar weer gehouden zal worden.


Het winnende team, met tweede van rechts Roos de Zeeuw (foto: Stichting Kees)

Maandag 23 juni 2014 − bron: Stichting Kees

2015-04-17 Stichting Kees sponsort hardloopshirts Running Blind
2014-08-08 Tennis Clinic voor mensen met een beperking
2014-06-23 Plaatsgenote wint eerste voetgolf toernooi
2014-06-04 Radboudschool geeft dikke cheque
2014-05-28 Voetgolftoernooi bij HSV vol
2014-05-23 Dorpsgenoot wint nieuwe BMW
2014-04-16 Voetgolf voor het goede doel
2013-10-08 Rolstoelschommel en iPads voor De Vijfhoek
2013-05-15 Zaterdag de eerste Heiloo Olympics

Meer nieuws met voetgolf stichting kees


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: HSV Heiloo
bron: HSV Heiloo
Bron: Maikel
bron: Maikel
Bron: St. Radboudschool
bron: St. Radboudschool