Nieuws

Kopje koffie voor een tippie

ARCHIEF: Donderdag 11 september 2014 De lokale munt en de sociale marktplaats moeten ook jongeren stimuleren iets voor hun dorpsgenoten te doen.

Tip Heiloo is het online platform voor inwoners die hulp zoeken of hulp bieden bij een korte klus. Hulp bieden wordt beloond met een speciale munt, de Tippie. In ruil voor de Tippie bieden verschillende ondernemers korting op de prijs van een product of dienst.

Er wordt momenteel hard gewerkt om de online marktplaats onder de aandacht te brengen van de bewoners van Heiloo. Zo wordt er ook overleg gepleegd om jongeren te enthousiasmeren om wat voor de medemens te doen.

Koffie bij Veldt
Tijdens de uitmarkt Uit & Zo afgelopen zaterdag ontvingen een aantal bezoekers een portemonneetje met een Tippie erin. Joke van Leeuwen besloot haar Tippie direct te verzilveren. Bij Mark Veldt, die al jaren met succes Brasserie Veldt drijft, betaalde zij met het Tippie een kopje koffie.

"Zo moet het de komende maanden en jaren nog veel vaker gaan", zegt Willeke Meijer, één van de initiatiefnemers van Tip Heiloo. "Tip Heiloo is natuurlijk vooral bedoeld om mensen bij elkaar brengen. Daarom kunnen de mensen die Tippies hebben verdiend daarmee ook zelf weer kortdurende hulp inkopen. Maar Tip Heiloo wil ook mensen belonen voor wat zij doen, en de ondernemers meer omzet bezorgen. Zo snijdt het mes aan vele kanten."

Donderdag 11 september 2014 − bron: Tip Heiloo

2015-05-19 Eerste Tippies groep 8 OBS Meander uitgereikt
2014-09-11 Kopje koffie voor een tippie
2014-09-09 Subsidie voor sociale marktplaats
2014-05-22 Lokale munt is gelanceerd
2014-05-16 Eerste Tippies voor ijs
2014-04-25 Rabobank steunt lokale munt
2014-03-06 Munt van Heiloo heet "TIP"

Meer nieuws met tippie sociale marktplaats


Bron: Tip Heiloo
bron: Tip Heiloo
Bron: Tip Heiloo
bron: Tip Heiloo
Bron: Tip Heiloo
bron: Tip Heiloo
Bron: Tip Heiloo
bron: Tip Heiloo