Nieuws

Heilooer Volkslied: het is een wonder

ARCHIEF: Maandag 15 april 2013 HEILOO - Artistiek leider Teunis van der Zwart van Music Meeting Heiloo, de muziekmanifestatie in het weekeinde van 25 en 26 mei, presenteerde het volkslied van Heiloo afgelopen vrijdagavond aan de deelnemende koren en orkesten.

Zelden is mijn dorp mij liever
dan op de avond vóór vertrek;
nooit leeft mijn liefde intensiever
dan bij het afscheid van mijn plek.

Zo gewoon en zo bijzonder;
groene polders bij het strand,
het hoge bos, het lage land;
mijn Heiloo, het is een wonder.

Als ik thuiskom van mijn reizen
En ik land weer in Heiloo,
zal ik mij gelukkig prijzen
want het leven is er zo;

zo gewoon en zo bijzonder;
groene polders bij het strand,
het hoge bos, het lage land;
mijn Heiloo, het is een wonder.

Simpel maar indrukwekkend
“Het is een simpel lied, want het moet door iedereen kunnen worden meegezongen”, vertelde Teunis aan de verzamelde musici. Maar omdat hij het vierstemmig heeft gemaakt en het lied ‘aangekleed’ heeft met een intro voor instrumentalisten, klinkt het indrukwekkend – bijna als een nationaal volkslied.

De aanwezige vertegenwoordigers van muziekmakend Heiloo hadden er een bewonderend applaus voor over. In het bijzonder  voor de versie waarbij Teunis een vooruitblik had gecomponeerd op Carmen, de opera waarvan de uitvoering voor volgend jaar op het programma staat.

Muziekmanifestatie
Het Heilooër Volkslied is vanaf deze week te downloaden via www.teunisvanderzwart.nl De repetitie ervan door de deelnemende koren en orkesten, maar ook door individuele zangers en muzikanten, is op zaterdagmiddag 25 mei. Diezelfde middag houden alle aan de Music Meeting deelnemende verenigingen openbare repetities waarbij het publiek informatie kan vragen en uitleg krijgt over de stukken die worden gerepeteerd.

Zondag 26 mei belooft het op het terrein van de GGZ een buitengewoon gezellige middag te worden. Buiten vindt een braderie plaats, binnen in het ontmoetingscentrum “De Strandwal” laten de plaatselijke muziekverenigingen zich van hun beste kant horen. De gezamenlijke uitvoering van het Heilooër volkslied zal het spectaculaire sluitstuk worden van deze eerste editie van Music Meeting Heiloo.

Meedoen
Allerlei bekende Heilooër muziekgroepen doen mee, zoals het Heilooër Kamerorkest, het Oratoriumkoor en de Streetband van St. Caecilia. Individuele zangers en muzikanten kunnen zich nog opgeven voor het gelegenheidskoor en –orkest dat het Heilooër Volkslied uitvoert. Ook doet de organiserende werkgroep een beroep op vrijwilligers die in de organisatie van de muziekmanifestatie willen bijspringen. Opgaven en informatie via musicheiloo@gmail.com


Vertegenwoordigers  van muziekmakend Heiloo zijn enthousiast over het Heilooër Volkslied dat gecomponeerd is door Teunis van der Zwart (zittend in het midden). Foto: Music Meeting Heiloo

Maandag 15 april 2013 − bron: Music Meeting Heiloo

2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-06-12 Speciaal Carmenlied op Music Meeting
2014-06-04 Zomeravondconcert in de Witte Kerk
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend
2014-05-06 Muzikaal Heiloo repeteert Carmen
2014-03-10 
2014-01-25 TAQA steunt Music Meeting Heiloo
2013-12-09 Opera Carmen in muzikale steigers
2013-10-12 Opera Carmen krijgt warme bijval

Meer nieuws met volkslied


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online